instant fap

SENZACIJA: Posljednjeplasirana ekipa lige srušila PSG u Parizu!

SENZACIJA: Posljednjeplasirana ekipa lige srušila PSG u Parizu!

Nakon što je Monaco u ranijem terminu nakon izvođenja jedanaesteraca izborio plasman u polufinale francuskog Liga kupa, Kneževima i Strasbourgu još su s priključili Bordeaux i Guingamp, inače posljednja momčad Ligue 1, koji je napravio čudo svih čuda i svladao PSG na Parku Prinčeva koji je igrao s najjačim sastavom!

PSG je pogotkom Neymara u 63. došao u vodstvo nad Guingampom za kojega je dvije minute ranije Marcus Thuram propustio realizirati jedanaesterac. Gosti se nisu predavali i u 81. su dobili novi penal kojeg je ovaj puta realizirao Yeni N'Gbakoto.

Kada se činilo da će utakmica uči u produžetke, Benoit Bastien je dosudio treći jedanaesterac za goste, a ovaj put ga je, za razliku od prvog pokušaja, Thuram uspio realizirati i šokirati nogometni svijet.

Ne samo da je Guingamp uspio izbaciti PSG iz kupa, već ga je spriječio da ostvari neviđeni jubilej – 50. pobjedu u nizu u francuskim kupovima. Francuzi kao i Englezi imaju dva nacionalna kupa, u jednom se natječu profesionalni klubovi (Liga kup), a u drugom (Kup Francuske) svi klubovi koji se igraju pod okriljem Francuskog nogometnog saveza. Da bi vam kupove približili brojkama, u Liga kupu natječu se 42 kluba, a u Kupu Francuske njih 8.506!

Kako god, PSG je, ako zbrojimo utakmice u Liga kupu, Kupu Francuske i Superkupu (koji se igra između prvaka i pobjednika Kupa Francuske), upisao 49 pobjeda u nizu. Posljednji poraz prije današnjeg PSG je doživio u šesnaestini finala Kupa Francuske 2014. kada je na Parku Prinčeva neočekivano izgubio od Montpellierea s 1:2.

No te sezone Parižani su osvojili Liga kup i Superkup, a 2015., 2016., 2017. i 2018. osvajali su sva tri kupa. Serija je trajala sve do danas i hrabrog Guingampa koji je s tri penala srušio Parižane na Parku Prinčeva.

U drugoj utakmici Bordeaux je savladao drugoligaški Le Havre pogotkom Samuela Kalua u 70. minuti.

KOMENTARI