instant fap

Šest super napitaka od kojih mršamo

Voda
Voda je najjednostavniji, najprirodniji i najjeftiniji napitak koji tijelo obožava. Dovoljna hidratacija organizma (oko pet čaša vode na dan) vrača energiju i čini kožu elastičnom i blistavom. Čaša vode prije obroka smanjuje apetit te ćete samim time pojesti manju količinu hrane, piše Zadovoljna.hr.

Kafa
Osim što ispijanje kafe već prelazi u tradiciju bez koje ne možemo ovaj ukusni napitak je odličan antioksidans te rezultira povećanom potrošnjom kalorija. Šoljica do dvije kafe dnevno čisti organizam od toksina, smanjuje rizik od Alzheimerove bolesti, dijabetesa i bolesti srca te koži vraća svježinu.

Zeleni čaj
Baš poput kafe i čaj je odličan čistač organizma. Ova drevna biljka štiti ćelije organizma i djeluje kao antioksidans, vraća energiju i smanjuje apetit pa pomaže u gubitku težine ubrzavajući oksidaciju masti. Polifenoli iz zelenog čaja štite od upala nastalih UVB zračenjem koja mogu uzrokovati nekoliko bolesti kože.

Kakao
Sirovi kakao u obliku praha, ili pak sirova zrna je jedna od najmoćnijih hrana svijeta. Kakao ima više antioksidansa od kafe, zelenog čaja i crvenog vina koji su od iznimne važnosti za zdravlje organizma, te za sveukupan rast i razvoj novih mišićnih vlakana. Antioksidansi iz ovog ukusnog ploda nas štite od bolesti te štite naš DNA od slobodnih radikala koji su glavni uzrok starenja.

Crveno vino

Čaša crnog vina doista je zlata vrijedna. Crno vino štiti krvne žile, smanjuje holesterol i nivo stresa te opskrbljuje organizam s do 40 posto više antioksidanasa nego što ih ima u tijelu osoba koje ne piju vino. Oni čuvaju od preuranjena starenja, a sastojak piceatanol usporava rast masnih ćelija, što znači da je crno vino vaš saveznik u dijeti. Kad je taj sastojak u krvi, masne ćelije stagniraju u sazrijevanju.

Mlijeko
Mlijeko je najpoznatije po sadržaju minerala kalcija i fosfora koji održava jačinu i gustoću kostiju. Kalcij iz mlijeka bolje se asimilira u organizmu nego iz drugih namirnica. Mlijeko ublažava simptome PMS-a, pomaže u sprječavanju migrene i dječje pretilosti, a kod odraslih pomaže u gubitku težine, posebno u struku. Kalcijem bogati mliječni proizvodi utiču na brzu potrošnju masti nakon obroka.

KOMENTARI