instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Sevdah iz Bužima je svjetski prvak: Osjećaj je neopisiv – srce lupa, oči pune suza, dah zastaje…

Sevdah iz Bužima je svjetski prvak: Osjećaj je neopisiv – srce lupa, oči pune suza, dah zastaje…

Bh. pastirski pas tornjak imena Sevdah Tor Shadow of Stone oduševio je žiri i publiku na svjetskoj izložbi pasa u Brnou

Svjetska izložba pasa u češkom gradu Brno, održana je u subotu 2. oktobra 2021. godine a titulu “Best of Breed” odnio je bosanskohercegovački pastirski pas tornjak imena Sevdah Tor Shadow of Stone.

Sevdah iz Bužima je time odnio titulu svjetskog prvaka na ovoj izložbi u Češkoj!

image

Vlasnici psa su Burzići iz Bužima, a pas je dio odgajivačnice tornjaka Kennel “Od Burzića”. Oduševljenje i radost uspjehom koji je Sevdah postigao nisu krili.

– Prvi osjećaj kad smo primili vijest je neopisiv, srce lupa, oči pune suza, dah zastaje, vrišti se i plače… Uspio je, uspio je pokazat svoju narav, karakter, prezentirati svoju pasminu. Uspio je opravdati sva naša iščekivanja, naš rad, trud i ljubav prema njima svima, napisao je na svom Facebook nalogu Husnija Burzić.

image

Ovaj veliki uspjeh bosanskohercegovačkog “Pujde” ispratila je i ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević Sopta.

– Kao netko tko je 10 godina imao tornjaka Kaija iz sela podno Zavelima, ova me vijest i privatno silno obradovala. Ako imate mogućnosti i uvjete, nabavite tornjaka. To je veličanstven, silan i ponosit pas. Najbolje od naše zemlje, stoji u objavi ambasadorice Mlinarević Sopta.

KOMENTARI