Silvija Sekačić: Odustajanje nikad nije bila opcija

Homeinmedia danas

Silvija Sekačić: Odustajanje nikad nije bila opcija

Najbolji iz bh. privrede nagrađeni za iznadprosječne poslovne rezultate

Veoma težak period iza mene. Nakon skoro pet mjeseci odlučila sam se vratiti na nogometni teren.
U ovih pet dugih mjeseci bilo je svega od uspona do padova, od bolova do misli da se neću uspjeti vratiti na teren kako očekujem. Odustajanje nikad nije bila opcija.

Svaki uspjeh je težak i svaki put do uspjeha ima svojih uspona i padova. Moj pad se desio krajem januara ove godine kada sam zadobila težu povredu koljena koja je bila popraćena drugom operacijom istog. Operacija se desila u aprilu, a ja sam se na teren vratila pet mjeseci nakon toga.

Tih pet mjeseci sam se trudila da svaki dan uradim nešto više i bolje za svoju karijeru, te sam se i odlučila na korak da steknem UEFA C licencu koja će uskoro ugledati svoju svjetlost dana.  Tokom mog oporavka nisam odustajala od svakodnevnih treninga koji su mi jako pomogli da što prije i što bolje opravdam svoje ime na terenu koje sam godinama gradila.

Moja prva prijateljska utakmica poslije operacije je bila protiv ŽFK „Sloga“ Prijedor gdje sam postigla dva gola i  jednu asistenciju. Trenutno sam jako zadovoljna utakmicom koja se desila u proteklu subotu gdje sam protiv ŽNK „Sloboda“ Tuzla postigla tri gola.

Svaki uspjeh kruniše ogroman broj sati pripreme i svaki taj uspjeh mi daje još veći vjetar u leđa kako bih postigla mnogo više.

Nadam se da će ovaj mali dio iz moje biografije biti podsticaj svim mladim ljudima da ne odustaju od svojih snova i da mi iz male sredine možemo itekako napredovati.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0