instant fap

Sinha Kurbegović-Žena za sva vremena

Sinha Kurbegović-Žena za sva vremena

Kada je 2004. godine došao na čelo Općine Bihać, Hamdija Lipovača smijenio je sve pomoćnike koje je zatekao kao zaostavšinu prethodne SDA vlasti, osim Sinhe Kurbegović, koja se, po ocjeni mnogih, nije ničim isticala kao kadar SDA pa je „preživjela“ samovolju načelnika Lipovače.

Zahvaljujući svojim sposobnostima Kurbegovićeva je od neprimjetne šefice sektora postala „prva dama“ Općine sa jasno ispoljenim ambicijama da vlada. Takvu poziciju najprije je iskoristila da poboljša svoj materijalni status, a zatim je krenula u rješavanje pitanja zapošljavanja svojih najbližih.

Tako je bez konkursa njen suprug Samir Kurbegović „osvanuo“ u tadašnjem Fondu za komunalne djelatnosti i infrastrukturu. Kada je Lipovača nakon općih izbora izabran za premijera Unsko-sanskog kantona, ministarsko mjesto u Vladi pripalo je i odanoj Sinhi Kurbegović.

Budući da je SDP izgubio Bihać na lokalnim izborima, Lipovača njenog supruga Samira Kurbegovića preko noći i bez konkursne procedure zapošljava u Kantonalnu direkciju za ceste USK-a, gdje je već ranije Lipovača na mjesto direktora instalirao svog vjenčanog kuma Amela Alagića. (M.F.)

Slobodna-Bosna

KOMENTARI