Sjećate li se Senne M-a?

HomeVijestiBiH

Sjećate li se Senne M-a?

Dobro jutro!

Senna M, koji je 90-ih žario i palio dance scenom sa svojim pjesmama ‘Beba malena’ i ‘Tuc tuc..

Na stotine ljudi iz cijelog svijeta tokom proteklih nekoliko godina je došlo u Zagreb kako bi upoznali Sennu i direktno od njega kupili određeni proizvod. Neke od najjačih svjetskih firmi prvo kupe njegov proizvod, a potom naprave reklamni film u kojem opisuju sve mogućnosti tih uređaja

Nakon što se oprostio od muzike Senna M je uplovio u biznis proizvodnje filmske i TV opreme, kao i robotike za kamere. Njegovi proizvodi su prisutni u svim zemljama svijeta, izuzetak nije ni BiH. U intervjuu za “Azru” Senna govori o razlozima zbog kojih je okončao muzičku karijeru, supruzi Jeleni i njihovo dvoje djece, te firmi „Senna Inovation Factory”, koja niže svjetski uspjeh.

Priča je počela prilikom Senninog režiranja jednog od spotova. Posudio je kran za kameru i oduševio se efektom leteće kamere. Poželio ju je imati, ali je cijena bila neprihvatljiva. Tada je donio odluku da sam napravi bolji i jeftiniji kran. Naposlijetku, kad je ovaj cilj i ostvario, njegovim prvim kranom snimljen je reklamni spot za Hrvatske pošte. Uslijedili su nakon toga vrlo važni događaji poput, naprimjer, Evropskog prvenstva u vaterpolu.

– Osim kranova, proizvodimo i elektronska kolica dolly. Prije nekoliko dana s dolly se snimalo premijerno izvođenje bh. pjesme za pjesmu Evrovizije u Vijećnici, bh. državna televizija kad god radi nešto važno obično od mene uzima opremu, s dolly je snimana i Milanska skala u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Tu su i roboti zahvaljujući kojima jedan operater, kamerman može upravljati s više kamera i to veoma precizno. Prilikom dolaska Pape u Hrvatsku korišteno je šest tih uređaja, tako da imam i sliku na kojoj se Papa naslonio na robot. Pravimo uređaje za kontroliranje kamera, to jest bežične glave koje nose male kamere. Prošli mjesec je NASA kupila jednu takvu bežičnu glavu za snimanje neba. Sve su ovo proizvodi kojih nema na tržištu – kaže Senna na početku razgovora za „Azru”.

Kako je NASA došla do Vas?

– Kad sam dobio mail od njih, prvo sam mislio da je to neka zezancija. Odgovorio sam onako s rezervom, međutim, kad su poslali detaljne upute, onda sam stvarno vidio da nije riječ ni o kakvoj šali. Napisao sam im da mi je, naravno, čast što im može koristiti uređaj i da ću im ga pokloniti, na šta su odgovorili da oni ne primaju donacije. Tada sam stvarno 100 posto bio siguran da je to NASA.

https://youtu.be/WT_T4KweVBc

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0