instant fap

Skenderija pred gašenjem

Garaža KSC-a Skenderija od jučer više nije u funkciji. Ovo je za Oslobođenje istakao direktor KSC-a Skenderija Hajriz Bećirović, dodajući kako se ova ustanova nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji, te da ni gašenje Skenderije više nije nemoguć

e.

skenderija-pred-gasenjem

Nakon urušavanja krova ledene dvorane prošle godine Skenderija je ostala bez trećine prihoda, a problemi su nastavljeni daljim propadanjem ploče pod kojom se nalazi garažni prostor.

– Nama su rušenjem krova ledene dvorane problemi tek počeli jer je vremenom i druga ploča počela da propada. Snijeg, kiša i mraz su deformisali donju ploču i ne smijemo dozvoliti da se automobili parkiraju jer može doći do veće nesreće, istakao je Bećirović, dodajući kako je i na ovaj način Skenderija ostala bez dijela potrebnih finansijskih sredstava.

Međutim, u narednom periodu, prema Bećirovićevim riječima, krov ledene dvorane biće privremeno saniran.

– Četvrtog januara 2013. godine otvaramo ponude za privremeno zatvaranje rupa na ledenoj dvorani. Time ćemo spriječiti dalje materijalne štete, ali i ugrožavanje ljudskih života. U konkursu smo dali rok od mjesec u kojem se posao mora završiti. Tek poslije ćemo vidjeti u kakvom stanju će biti donja ploča i ocijeniti da li je sigurno da se automobili parkiraju u garažu. Ako ploču ne budemo mogli adekvatno sanirati, nećemo imati garažu u upotrebi, naglasio je Bećirović.

Sredstva za privremenu sanaciju obezbijeđena su, odnosno novac za sanaciju platoa preusmjeren je za zatvaranje rupa na krovu ledene dvorane.

– Tražili smo saglasnost Vlade KS-a da idemo što hitnije sa zatvaranjem rupa na ledenoj dvorani i dobili smo odobrenje. Sredstva za privremeno zatvaranje rupa od 230 hiljada maraka obezbijeđena su u budžetu, odnosno to su pare koje su bile namijenjene za plato, pa su samo preusmjerene za ovu namjenu. Ta sredstva su nedostatna za plato i zato smo tražili da se preusmjere za privremenu sanaciju, pojasnio je Bećirović.

Skenderiji zbog teške finansijske situacije najprije prijeti isključenje energenata.

– Dolaze računi za struju, vodu, smeće i plin, a mi nemamo para da sve to možemo isplaćati. Ako ne budemo mogli platiti, naravno da će nam isključiti napajanje energentima. Dva mjeseca nisu isplaćene plate, svaki dan pišemo zahtjeve i tražimo pomoć, ali za sada nema ništa. Ne znam kako dalje da radimo i ako ne bude neke pomoći, možemo očekivati ključ u vratima Skenderije jer je nemoguće raditi u ovakvim uslovima. Zbog ovakve situacije upitna je egzistencija za 128 uposlenika Skenderije, zaključio je Bećirović.

KOMENTARI