instant fap
NaslovnicaAUTO

Škoda podgrijava atmosferu uoči predstavljanja električnog modela Enyaq Coupé iV

Škoda podgrijava atmosferu uoči predstavljanja električnog modela Enyaq Coupé iV

Produkcijsko izdanje češkog odgovora na Volkswagenov model ID.5 pod svjetla reflektora stići će 31. januara.

Škodina priča na temu SUV-a u Coupé karoseriji uskoro više neće biti dostupna samo kupcima u Kini u kojoj češka automobilska kompanija pod okriljem VW-a već prodaje modele Kodiaq GT i Kamiq GT, jer su u Mladá Boleslavi za Evropljane pripremili elektropokretan SUV Enyaq Coupé iV čija je premijera zakazana za 31. januar.

Zbog Coupé oblika karoserije i Škodin odgovor na Volkswagenov model ID.5 imat će nešto manji prtljažnik u odnosu na standardni Enyaq, ali će kupci i dalje moći da računaju na 570 litara zapremine prtljažnog prostora iza petih vrata karoserije čija će dodatno poboljšana aerodinamika pomoći da automobil s jednim punjenjem baterija pređe nešto više kilometara u odnosu na verziju sa uspravljenijim petim vratima.

Ranije je otkriveno da će Škoda Enyaq Coupé iV ponuditi u kombinaciji sa jednim ili dva elektromotora koji će se napajati baterijama kapaciteta 62 i 82 kWh. Verzije s jednim elektromotorom koji pokreće zadnju osovinu raspolažu sa 180 i 204 KS, a s najsnažnijom verzijom (265 KS) kupci će moći da računaju na dva elektromotora i pogon preko obje osovine. Početak prodaje očekuje se u prvoj polovini godine.

KOMENTARI