instant fap
NaslovnicaBiH

Smanjena upisna kvota na fakultetima Univerziteta u Bihaću

Smanjena upisna kvota na fakultetima Univerziteta u Bihaću

U akademskoj 2012-2013 godini na Univerzitet u Bihaću upisaće se manji broj studenata u odnosu na prethodnu godinu

Uz to na prijedlog i insistiranje resornog ministarstva neće doći do ukidanja Odsjeka za engleski jezik na Pedagoškom fakultetu , odlučeno je na posljednoj sjednici Vlade USK . Umjesto planiranih nešto više od 1800 studenata kako je predvidio Senat Univerziteta , upisna kvata će iznositi 1665 studenata.

Kako je rekao ministar obrazovanja u Vladi USK Dario Jurić broj vanrednih studenata biće umanjen za 137 , a redovnih oko 40-tak . Korekcije na plan upisa odnosile su se na pedagoški fakultet u Bihaću , konkretno nije data saglasnost na ukidanje odsjeka za engleski jezik. “Nismo dali saglasnost da se ukine Odsjek za engleski jezik na Pedagoškom fakultetu u Bihaću. Nećemo dozvoliti da to bude jedini Pedagoški fakultet bez tog odsjeka, a probleme s kadrom, što je istaknuto kao povod, Univerzitet mora riješiti a u tom će imati podršku  Vlade USK, objasnio je  resorni  ministar.

Jurić tvrdi da je u rješavanju ovog problema ministarstvo obrazovanja uvijek na raspolaganju Univerzitetu, te da će pružiti im maksimalnu podršku.