instant fap

Snaga SDA potvrđena u Tomini i Kijevu

Neposredni kontakt sa građanima, svojim istinskim partnerima, SDA je upriličila i u MZ Tomina i Kijevo. Nezadovoljstvo činjenicom da se lokalna vlast u proteklom periodu nije pretrgla ulaganjem u Tomini, otvoreno je iskazana od strane Tominjana. Tu činjenicu su priznali i čelnici SDA, prihvatajući sugestije i prijedloge prisutnih. Osim projekata poboljšanja Tominske infrastrukture, posebno je naglašena potreba zaštite poljoprivrednog zemljišta uz rijeku Sanu. Kandidat za načelnika općine dr. Mustafa Avdagić u stalnim je kontaktima sa federalnom Agencijom za vode sliva Save koja je realizirala dosta projekata vodozaštite u Sanskom Mostu, „Već će u programu za narednu godinu projekat zaštite Tominskog polja biti kandidiran i preferiran od strane lokalne vlasti“, istakao je Avdagić. Osim zaštite obalskog poljoprivrednog zemljišta Tominjani su tražili i rješenje odvoda kanalizacionih voda koje posebno u ljetnom periodu izazivaju neugodan miris, ugrožavajući ambijent higijene u cijelom naselju. SDA će u svoj program za naredni četverogodišnji mandat ugraditi i izgradnju društvenog doma i sportskog igrališta za najmlađe Tominjane.

Mještanima Tomine se također obratila kandidatkinja Aldina Muratović koja je izrazila svoju zahvalnost svojim sumještanima što su je i dosada podržavali i najavila da će i ubuduće nastojati da osigura što više projekata mjesnoj zajednici Tomina.

 

Do sada najveća posjećenost i interes za SDA i njene kandidate iskazali su mještani Kijeva. Zajednička aktivnost i partnerstvo u nizu projekata u ovoj MZ osiguralo je jedinstveno opredjeljenje da se podrži SDA, ne samo kao čvrst lokalni partner Kijevljanima nego i kao garancija stabilnosti države koju je ugrozila nerazumna politika lidera SDP-a i SBB-a, koji su sa HDZ-om dogovorili podjelu Federacije BiH, dovodeći Bošnjake u najteži položaj od svih naroda koji žive u Bosni i Hercegovine.

Kijevljanima se obratio i kandidat SDA rodom iz ove mjesne zajednice, major A BiH Enes Kurbegović – Babin, koji je naglasio „opredijeljenost SDA i posebno njenih kandidata uz reda boračke populacije da ne dozvole komadanje države u režiji Lagumdžije i Radončića. Nismo to dozvolili ‘92, bogami ni danas, ni bilo kada“, naglasio je Kurbegović.

 

Kandidat za načelnika dr. Avdagić, u svome obraćanju je istakao potrebu da se riješi prostor doma za smještaj MZ ali i potrebe građana za kvalitetnim prostorom za njihovo okupljanje. Prostor Poljoproma će nakon stečaja biti otkupljen ili dodijeljen od strane općine u korist Kijevljana. Mještani Kijeva su se zahvalili SDA na značajnoj donaciji za lokalnu džamiju, izražavajući žaljenje što druge političke partije ne sudjeluju ni na koji način u podršci izgradnji ovog vjerskog objekta. Zbog činjenice da se veliki broj Kijevljana bavi poljoprivredom SDA ih je upoznala sa dosadašnjim subvencijama iz općinskog budžeta ali i sa namjerom da se već u narednoj godini uspostavi Fond za poljoprivredu koji bi podržavao program Kijevljana i drugih Sanjana koji se žele posvetiti ovoj privrednoj grani.

SANEL MAHIĆ

Prijatno smo iznenađeni masovnošću, odnosno odzivom građana na naše tribine, koje su do sada bile posjećene u velikom broju. Želim se zahvaliti svima koji su uzeli učešće na našim tribinama. I pored mnogobrojnih obaveza i poljoprivrednih radova na svojim imanjima, mještani Kijeva i Tomine odvojili su vrijeme i posjetili naš večerašnji skup, na čemu im upućujemo posebnu zahvalnost. To samo pokazuje da su svjesni političkog trenutka u kome se država BiH nalazi, te da je jedino programsko utemeljenje SDA očuvanje naše države, što svakim danom pokazujemo.

KOMENTARI