instant fap

Snaga u Čaplju

Masovni odaziv mještana Čaplja na javnu tribinu Stranke demokratske akcije jasno svjedoči o njihovom političkom opredjeljenju.

Nakon predstavljanja kandidata na listi za Općinsko vijeće, kao i kandidata za Općinskog načelnika otvorena je diskusija o Programu SDA za predstojeće izbore. Obzirom da se značajan broj Čapljanaca bavi poljoprivredom, te da nekolicina najvećih poljoprivrednih proizvođača naše općine upravo dolazi iz ove mjesne zajednice, prisutni su iskoristili priliku da otvoreno i kritički porazgovaraju o programskom opredjeljenju SDA naspram poljoprivrede.

Nisu skrivali zadovoljstvo sa dosadašnjim učincima predstavnika SDA u vlasti na svim nivoima, ali su i izrazili svoju zabrinutost i ispoljili nezadovoljstvo kursom današnje Vlade USK-a, koja je zamijenila prioritet poticanja u poljoprivredi sa opremanjem kabineta i nabavkom skupocjenih vozila. Čapljanci su uputili jasnu poruku sa održane javne tribine da će na predstojećim izborima podržati one koji će se istinski zalagati i boriti za interese poljoprivrednika.

„Od činjenice da u Vladi USK-a Sanski Most ima dva ministra, nažalost naši građani nemaju nikakve koristi, jer su sve investicije usmjerene prema Bihaću i Cazinu. Pozivamo ih sa ovog skupa da usmjere svoje djelovanje i prema Sanjanima koji su im svojim glasovima omogućili mandat“, istakli su čelnici SDA.

Mještanima Čaplja obratila se i Mevluda Kazić, kandidat SDA za općinsko vijeće: „Prijatno sam iznenađena činjenicom da su me mještani Čaplja odabrali da ih kao žena, kandidat na listi za općinsko vijeće predstavljam u javnom i političkom životu naše općine. To govori da su naši Čapljanci demokratski ojačani i ohrabreni, te svjesni važnosti uloge žene u društvu. Također, to za mene predstavlja veliko priznanje, ali ujedno i podrška koja mi je ukazana od strane SDA, koja ovim činom, odnosno mojom kandidaturom, pokazuje da poštuje sve međunarodne konvencije kada je u pitanju ravnopravnost žena. A činjenica da je u ovom trenutku na pozicijama izvršne i zakonodavne vlasti broj žena i muškaraca u SDA isti jasno govori da žene upravo u našoj stranci imaju najveću podršku i šansu…“.

SDA izražava javni protest zbog činjenice da predstavnici SBB-a i SDP-a otvoreno prozivaju lokalnu vlast što ulaže u infrastrukturu sela. Za SDA nikada nije bilo razlike između sela i grada i javno izražavamo zahvalnost onim selima i MZ koji su vlastitim sredstvima doprinijeli unapređenju ukupnog izgleda naše općine.

KOMENTARI