instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Snimljen raketni udar na Belgorod, ruski grad koji je vojnim trupama bio polazište invazije

Snimljen raketni udar na Belgorod, ruski grad koji je vojnim trupama bio polazište invazije

U ruskom gradu Belgorod blizu ukrajinske granice, izbio je požar na skladištu nafte. Rusija tvrdi da iza raketnog napada stoje Ukrajinci, dok iz Oružanih snaga Ukrajine još nisu ništa potvrdili.Na društvenim mrežama su objavljeni snimci koji prikazuju požar u blizini stambenih blokova u Belgorodu, nekih 40-ak kilometara od granice. Osim toga, na Twitteru su podijeljeni i snimci na kojem se vide helikopteri, a za koje se tvrdi da je riječ o ukrajinskim helikopterima koji su izvršili zračni napad.

Ovo nisu potvrdile Oružane snage Ukrajine do ovog momenta, međutim Rusi su zvanično optužili Ukrajince za napad na skladište.

Jedan od snimaka navodno prikazuje dva ukrajinska jurišna helikoptera MI-24 dok prelijeću preko ruske granice i uništavaju skladište s više navođenih raketa

Grad Belgorod se nalazi sjeverno od Ukrajine, a Rusi tvrde da ih Ukrajinci sada napadaju na njihovoj teritoriji. Ovo mjesto je korišteno kao polazište za ruske snage neposredno pred invaziju na Ukrajinu, a od tada je odavde Harkov žestoko granatiran.

KOMENTARI