instant fap
NaslovnicaMagazin

Sos bolonjez od mljevene juneće plećke

Sos bolonjez od mljevene juneće plećke

Sos bolonjez treba pripremati isključivo od mljevene juneće plećke koja mu daje poseban ukus.

Muškatni oraščić, kojim obavezno treba začiniti lazanje, sipajte u smjesu od mesa, a ne u bešamel-sos, jer će u njemu ostati ružne crne tačkice.

Tjesteninu uvijek kuhajte prema uputstvu na pakovanju, pa čak i minut, dva kraće, ukoliko želite da bude al dente. Naime, kada se kuhana tjestenina pomiješa sa vrelim prelivom, proces kuhanja se nastavlja i pasta će se prekuhati.

U vodu u kojoj kuhate tjesteninu ne morate sipati ulje, dovoljna je so. Najbolje da se držite starog italijanskog pravila: 10 g soli na 100 g tjestenine i 1.000 ml vode.

KOMENTARI