instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Spasimo život maloj Lamiji

Spasimo život maloj Lamiji

Petogodišnja Lamiji je iz sela Bijelo Bučje kod Travnika. Umjesto da se raduje igri sa ostalom djecom i pripremama za školu, ova preslatka i hrabra djevojčica bori se za opstanak u životu.

Naime, Lamija je došla u njemački grad Heidelberg kako bi joj ljekari na toj univerzitetskoj dječijoj klinici pokušali vratiti normalno djetinjstvo, da opet bude vesela i nasmijana djevojčica. Lamiji su od rođenja jednjak i dušnik spojeni, odnosno zajedno srasli. Zbog toga joj pluća ne rade punim kapacitetom. Tačnije, lijeva strana pluća joj uopće ne radi, a desna je svakim danom sve slabija i slabija. Prema rezultatima analiza iz Heidelberga Lamiji je srce na leđima, lijevo plućno krilo je crno i uništeno i na njemu postoji rupa. Crijeva se u stomaku pomiču prema gore i dolje.

Prema ljekarskoj prognozi, Lamija mora pod hitno biti operirana, ali nedostaju novci za operacije. Za Lamijine operacije (dvije planirane) potrebno je 112 hiljada eura, a njeni roditelji taj novac nemaju. Prva operacija je planirana već 19. marta! Lamijina porodica je već “pokucala” na vrata nekoliko adresa s ciljem prikupljanja potrebnih sredstava, međutim to i dalje nije ni blizu dovoljnog iznosa.

Humanitarna organizacija “Dirhem” je odlučila pokrenuti humanitarnu akciju kako bi se prikupila potrebna novčana sredstava. Planiramo poduzeti niz konkretnih koraka u tom pravcu, naročito na području Travnika, rodnom kraju male Lamije. Mi ćemo također pratiti razvoj ove akcije i blagovremeno izvještavati dokle se došlo, kako sa samim prikupljanjem novca, tako i po pitanju Lamijinog liječenja. Pozivamo i vas da nas pomognete u ovom plemenitom naumu. Donirajte koliko možete, podijelite ovaj apel na svojim profilima i na stranicama i medijima kojima imate pristup. Ukoliko ste u nekom udruženju ili džematu, bilo u BiH ili u dijaspori, animirajte da kao džemat skupite što više sredstava.

Pokažimo, kao i mnogo puta dosad, da je naš narod human i spreman na konkretna djela kako bi se spasio nečiji život!

Tokom marta ćemo ustupiti i naš humanitarni broj za Lamiju, pa vas pozivamo da i pozivom na broj 090 292 056 (BH Telecom) donirate 3 KM za njeno liječenje.

Svoje uplate možete slati na naš i račun Lamijinog oca, uz obaveznu naznaku “za Lamiju Odobašić”:

Uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038
Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most
Full beneficiary address: Muhići 25

Uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most
Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038
79260, Sanski Most

Paypal:

[email protected]

ili:

Sparkasse u Njemackoj
Alen Odobašić
DE09509500680007325905
BIC HELADEF1BEN
Verwendungszwek: Lamija Odobašić

KOMENTARI