Srednjoškolci iz Sanskog Mosta na praksi u Domu za starija lica “ENEA” Kozaruša

HomeUncategorized

Srednjoškolci iz Sanskog Mosta na praksi u Domu za starija lica “ENEA” Kozaruša

Obilježen Dan srednjoškolaca u Sanskom Mostu

Tokom ove hefte, u domu za starija lica “ENEA” u Kozaruši na stručnoj praksi borave učenici Srednje medicinske škole iz Sanskog Mosta.

“U prilici smo da smo ugostili učenike Srednje medicinske škole iz Sanskog Mosta koji su odabrali ovaj dom kao ogledni dom  i već etablirani starački dom. Dom koji smješta bolesne i stare osobe o kojima se brine čisto medicinski, tako da smo već etablirani u bolnici u Prijedoru. Iz tih svih karakteristika smo dobili ponudu da nam djeca dođu iz Sanskog Mosta i biće cijelu ovu sedmicu na praktičnom djelu nastave medicinskih tehničara.
Čast nam je i zadovoljstvo da im pružimo priliku da u ovako dobro organiziranim uslovima obiđu ovaj prostor i način na koji mi radimo što je vrlo interesantno.  Što je u zadnje vrijeme dobilo određena priznanja, da taj posao koji radimo i način na koji radimo, šta primjenjujemo od metoda medicinskih, pokazao se veoma dobrim”.Kazao nam je direktor Forić

“Malo prilike imamo za praktičnom nastavom u realnim uslovima, a radimo po EUVET-u koji predviđa mnogo prakse, odlučili smo se za radnu posjetu ovom domu. Obzirom da je nastavni plan takav i da pokriva njegu bolesnika, njegu starih bolesnika smatrali smo i dobili pozitivan odgovor i podršku da dođemo ovdje. Ovom prilikom zahvaljujemo se cijelom osoblju doma”. Kazala nam je Sandra Topić predavač praktične nastave u Srednjoj medicinskoj školi u Sanskom Mostu.

Učenici i nastavnica Sandra bili su oduševljeni viđenim i naučenim te su dogovorili i buduću saradnju na obostrano zadovoljstvo.

Dvije izjave učenika iz Sanskog Mosta:

Svidjelo mi se vrijeme provedeno u staračkom domu, na praksi. Stekla sam novo i nezaboravno iskustvo. Osoblje je vrlo ljubazno.

Praksa u domu  mi je zanimljiva. Jako su nas ugodno primili i stvarno imam sve pohvale. Vrlo su ljubazni, također i  stanovnici doma i osoblje je bilo spremno surađivati sa nama.

Nijaz-Caja Huremović

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0