Stanje na putevima: Saobraćaj se odvija usporeno po mokrom ili zasniježenom kolovozu

HomeVijestiBiH

Stanje na putevima: Saobraćaj se odvija usporeno po mokrom ili zasniježenom kolovozu

Info za vozače: Gdje će danas biti gužve

Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u BiH odvija usporeno po mokrom ili zasniježenom kolovozu. Posebno skrećemo pažnju na  putne pravce: Olovo-Kladanj,Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak i Trnovo-Dobro Polje, na kojima je obavezna upotreba lanaca za teretna  vozila sa prikolicom i šlepere. Ugaženog snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima: Ključ-Bosanski Petrovac-Ripač, Bosanski Petrovac-Drvar, Zenica-Doboj, Tuzla-Bijeljina, Kladanj-Vlasenica i Tuzla-Orašje. Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena na putevima na području Mostara, Čapljine, Livna, Gruda, Bugojna i Travnika. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na svim putnim pravcima. Ekipe putne službe su na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno. Vozače molimo za maksimalno opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7,5 tona nosivosti na graničnom prelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA: 

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4 

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-5

Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.

Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-6.1

Prolaz kroz Mostar-zbog izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora, saobraća se usporeno uz ograničenje brzine.

M-16 

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.2

Jablanica-Prozor, zbog sanacionih radova saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana moguće su povremene obustave do 1 sat.

M-17

Stup-Rajlovac, zbog izvođenja radova na izgradnji mosta obustavljen je saobraćaj na dionici od kružnog toka Briješće do raskrsnice ulica Rajlovac i Safeta Zajke.  Alternativni pravac je preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoputa A-1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenice (Jošanica) ili Mostara (Vlakovo). Putnička vozila mogu koristiti i privremeno izgrađenu obilaznicu (makadam) u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Zenica, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj je na petlji Blatuša potpuno obustavljen. Saobraćaj putničkih vozila odvija se preko petlje Radakovo, a teretnih vozila preko 7,5 tona nosivosti regionalnim putem R-445 i preko petlje Lašva.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje – mogu saobraćati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina puta iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

REGIONALNI PUTEVI

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO

-Zbog radova na izgradnji “A” Transferzale, obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Braće Mulić (od raskrsnice sa ulicom Kurta Shorka do raskrsnice sa ulicom Hajrudina Šabanije).Za vrijeme obustave, saobraćaj je preusmjeren u alternative pravce.

– Zbog izvođenja neophodnih sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u ulici Mehe Porobića (od raskrsnice sa ulicom Oteška do raskrsnice sa ulicom Bare kod Stupa), a vozila saobraćaju alternativnim pravcem.

– Zbog izvođenja neophodnih radova usporeno se saobraća u ulici Skenderija.

MOSTAR

-Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta).  Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0