instant fap

Štrajk igrača Podgrmeča

Predstojećeg vikenda na rasporedu su utakmice četrnaestog, ujedno i pretposljedjenjeg kola jesenjeg dijela šempionata  Prve lige Federacije BiH. Nogometaši Podgrmeča iz Sanskog Mosta idu na teško gostovanje kod Troglava iz Livna.

Sanjani su trenutno sa 20 bodova sedmi na tabeli, dok  njihov protivnik ima samo jedan bod više i nalazi se na petom mjestu. Šef stručnog štaba Podgrmeča, Benjamin Ključanin, pred ovu izuzetno značajnu utakmicu našao se pred velikim i, za sada, nerješivim problemom. Naime, igrači Podgrmeča nisu održali posljednji trening, a razlog je njihovo nezadovoljstvo jer drugi mjesec nisu dobili novčana sredstva za hranarine, a klub im duguje i sredstva za čak pet premija.

Ovu informaciju su nam potvrdili i u NK „Podgrmeč“, koji ističu da je klupska kasa prazna i da se još ne zna kada će se izmiriti dugovanja prema igračima.
Trener Ključanin kaže da je svjestan situacije u klubu, ali naglašava da ovako više ne ide.
„Od  igrača se traže rezultati, a s druge strane oni za svoj naporan rad ne dobivaju ništa. Svi su nezadovoljni, tako da ću tek nakon današnjeg treninga i ponovnog razgovora sa igračima moći razmišljati o sastavu koji će nastupiti protiv veoma kvalitetne ekipe Troglava.  Uz to, klub je napustio Mirza Džafić, koji će karijeru nastaviti kao trener u Kataru, a pravo nastupa zbog žutih kartona nemaju standardni prvotimci Almir Krantić i Adnan Hodžić. S toga o prognozama za sutrašnju utakmicu ne mogu ništa reći“, rekao je Ključanin.
Utakmica Troglav – Podgrmeč sutra u Livnu počinje u 13 sati, a u ostalim susretima se sastaju:  BIHAĆ: Jedinstvo – Čapljina,  MOSTAR:  Branitelj – Bosna , KAKANJ: Rudar – Bratstvo, VITEZ: Vitez – Goražde,  LUKAVAC: Radnički – Budućnost , TUZLA: Sloboda – Krajišnik  i  BUGOJNO: Iskra – Krajina.

KOMENTARI