instant fap

Stvari koje nikada ne biste trebali stavljati u mašinu za pranje veša

Stvari koje nikada ne biste trebali stavljati u mašinu za pranje veša

Pranje veša je uglavnom jednostavan postupak, ali uvijek postoji mogućnost da napravite grešku i uništite odjevni predmet.

Stvari koje bi pažljivo trebali prati su:

Kupaći kostimi

Iako su kupaći kostimi dizajnirani da traju u vodi, nikada ih nemojte stavljati u mašinu za pranje veša. Mašinsko pranje može oštetiti bretele i postavu kostima. Uvijek ih perite ručno.

Kožne patike i odjeća

Neki dijelovi kožnih patika su povezani ljepilom, a voda i toplina ih mogu značajno oštetiti. Ukoliko imate platnene patike, bez straha ih možete prati na ovaj način. Mašina će poderati ili naborati kožnu odjeću.

Odjeća napravljena od vune, kašmira ili baršuna

Uvijek detaljno pročitajte šta piše na etiketi. Rijetki vuneni, pamučni ili sintetički komadi odjeće se mogu prati u mašini. Većinu treba tretirati nježno, odnosno prati ručno.

Grudnjaci

Grudnjake uvijek perite ručno blagim deterdžentom ili šamponom za bebe. Stavite ih u hladnu vodu, sačekajte 20 minuta i isperite.

Kravate

Kravate se uglavnom prave od svile, a njihova struktura se može deformisati prilikom pranja u mašini.

Jastuci i dušeci od čvrste pjene

Centrifuga će uništiti jastuke, dušeke od čvrste pjene i slične stvari. Radije napunite kadu toplom vodom, naspite deterdžent i ručno ih operite.

Tkanine zaprljane zapaljivim tečnostima

Ukoliko je tkanina zaprljana motornim uljem, benzinom, jestivim uljem, razrjeđivačem ili alkoholom, prvo je operite u kadi pa tek onda stavite u mašinu. Ako je mrlja tvrdokorna, upotrijebite sredstvo za uklanjanje mrlja.

KOMENTARI