instant fap
NaslovnicaUncategorized

“Super nana” penje se na dvadesetak metara visoke lipe

“Super nana” penje se na dvadesetak metara visoke lipe

Zejnep Akili (68) je nana osmero unučadi iz turskog grada Zonguldaka, a bavi se nadasve zanimljivim poslom za život. Nana Zejnep se vere na dvadesetak metara visoke lipe kako bi ubrala lipov cvijet i preživjela prodajom istog.

Ova vremešna “penjačica na lipe” uopće ne koristi ljestve ili neka slićna pomagala. Ona se vere pomoću izuzetne vještine a nožem stručno sijeće cvjetove lipe, koje potom suši i prodaje na pijaci.

“Muž mi je umro prije 24 godine. Od tada se bavim prodajom svojih poljoprivrednih proizvoda i lipovog cvata koji uberem. Dovoljno zarađujem i uspjela sam odgojiti petero djece i osmero unučadi”, rekla je nana Zejnep.

Napominjući da se od svoje rane mladosti verala po komšijskim voćnjacima, Zejnep je kazala da ovaj posao nije opasan ukoliko dobro poznajete stablo i jačinu njegovih grana.

“Djeca se bune i zabranjuju mi da se penjem na drveće, ali ja do sada nikada nisam pala. Penjat ću se dok budem imala snage za to”, rekla je odlučna nana.

Ovisno o godišnjem dobu, pored lipovih, nanu Zejnep možemo vidjeti i na stablima kestena i hrasta, kako sakuplja plodove, a potom ih prodaje na pijaci.