instant fap
NaslovnicaBiH

Sutra 27. sjednica Skupštine USK

Sutra 27. sjednica Skupštine USK

Sutra će u Bihaću biti održana 27. sjednica Skupštine USK s početkom u deset sati, a na dnevnom redu ovog zasjedanja naći će se dvanaest tačaka. Nakon uobičajenih uvodnih tačaka, poslaničkih pitanja i usvajanja izvoda iz zapisnika s protekle skupštinske sjednice, poslanici će raspravljati o kadrovskim pitanjima u okviru tačke izbor i imenovanja.

Četvrta tačka dnevnog reda je nacrt zakona o šumarstvu kojeg je priredilo kantonalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a nakon toga skupština će razmatrati izvještaj o radu kantonalnog suda u Bihaću u toku 2011. godine. Šesta tačka dnevnog reda je izvještaj o stanju i tokovima kriminala na području USK u protekloj godini, te o radu Tužilaštva USK na suzbijanju kriminala. Izvještaj o radu javno žalbenog biroa za period prošle godine je sedma tačka, dok su osma i deveta tačka dnevnog reda izvještaj i program rada Veterinarskog zavoda Bihać.

Deseta tačka dnevnog reda je izvještaj o radu Poljoprivrednog zavoda USK, jedanaesta tačka je izvještaj o radu JU Spomen biblioteka „Skender Kulenović“ Bosanski Petrovac i poslednja točka informacija o stanju koncesija na poljoprivrednom zemljištu i vodnom dobru.