instant fap
Naslovnicainmedia danas

Sutra kontrola vozača mopeda i motickla

Sutra kontrola vozača mopeda i motickla

Policijska stanica Sanski Most za sutra je najavila novu pojačana kontrolu učesnika u saobraćaju. Akcenat će biti na kontroli motociklista i vozača mopeda.

Kako su nas informisali iz Policijske stanice Sanski Most, u skladu sa planskim aktivnostima na mjerama poboljšanja sigurnosti saobraćaja na području sanske općine, a prema mjesečnom Planu rada, dana 17. jula će se sprovedsti akcija pojačane kontrola učesnika u saobraćaju. Akcija će se sprovesti u vremenskom terminu od 10 do 13 i od 18 sati u kojoj će se kontrolisati motociklisti i vozači mopeda.

Akcenat će biti na kontroli upravjanja prije sticanja prava na upravljanje, zatim posjedovanje odgovarajuće kategorije i posjedovanje odgovarajućeg dokumenta o poznavanju propisa o bozbjednosti saobraćaja, kontroli važnosti registracije, te kontroli korištenja zaštitne kacige, kao i kontroli drugih prekršaja. U pojačanoj kontroli saobraćaja će učestvovati dvije motorizovane patrlole.

Iz Policijske stanice Sanski Most upozoravaju vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako policijski službenici na terenu ne bi morali provoditi kaznene mjere.

KOMENTARI