Sve je izvjesniji dolazak Prevljaka na Apenine

HomeSport

Sve je izvjesniji dolazak Prevljaka na Apenine

Prevljak zabio tri gola i odveo Eupen u 1/4 finale

Bosanskoherceghovački napadač, Smail Prevljak, mogao bi karijeru nastaviti u Italiji, tačnije u Udineseu.

Prije nekoliko dana ova informacija se pojavila u italijanskim medijima, a danas je dobila još više na težini s obzirom da je stručni štab Udinesea pojačao Manel Exposito, sada već bivši član stručnog štaba Eupena za kojeg je Prevljak vezan ugovorom.

Italijanski mediji tvrde da je prva želja Udinesea Christian Kouame za kojeg Fiorentina traži 12 miliona eura. Upravo su Fiorentinin zahtjev i dolazak Exposita su u prvi plan “gurnuli” Prevljaka iza kojeg je fenomenalna sezona u Eupenu.

Naš napadač je sjajno igrao u Belgiji, postigao je 16 pogodaka u 29 odigranih mečeva u svim takmičenjima i nije čudno što za njegovim uslugama postoje interes i iz jedne od najjačih liga na svijetu.

Podsjetimo, karijeru je počeo u Igmanu iz Konjica, nakon čega je prošao omladinske kategorije RB Lepziga, a put ga je odveo zatim u Austriju u Liefering i Salzburg. Jedan period karijere nosio je dres Mattersburga.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Prevljak je skupio devet nastupa i postigao jedan pogodak, dok je za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine (U21) skupio pet nastupa.

Prevljak se ranije povezivao i sa klubovima iz Turske, ali čini se da će njegov dolazak na Apenine u ovom trenutku najrealnija opcija.

Još uvijek nije poznato koliko na ime obeštećenja za Prevljaka traži Eupen, ali sasvim sigurno je to mnogo manje od iznosa koji Fiorentina traži sa Kouamea.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: