instant fap

Sve najbolje Hepa!

Sve najbolje Hepa!

Za vrijednog, čestitog i uspješnog čovjeka kažu, ako ga nema trebalo bi ga izmisliti. Upravo ova narodna izreka se odnosi na Kemala Hodžić Hepu, jednog od najtrofejnijih trenera u Sanskom Mostu.

Kemal Hodžić je rođen 1962.godine u Kozarcu, a karateom se bavi skoro 50 godina i trenerskim radom 25 godina.

Život ga nije mazio. Bio je zarobljen u zloglasnom logoru Keraterm, a nakon izlaska priključuje se Armiji R BiH u Travniku. Ratni je vojni invalid. 

Ni tokom rata nije mogao bez svoje najveće ljubavi karatea. Nastavlja da trenira, takmiči se i daje veliki doprinos u obučavanju pripadnika policije u borilačkim vještinama. 

Hepa 1996. godine u Sanskom Mostu osniva Karate klub „Hurije“, koji uspješno funkcionira sve do danas, a najviše zahvaljujući njegovom entuzijazmu, klub je u samom vrhu bosanskohercegovačkog karatea.

Sanske „Hurije“ godišnje, u prosjeku, osvoje preko 200 medalja širom BiH i van njenih granica i teško je pobrojati sve osvojene pehare i odličja koje krase vitrine kluba za 24. godine postojanja. Samo u 2019. godini su osvojili 241 medalju, od čega čak 65 zlatnih. 

Hepa je majstor karatea 5.dan. U svojoj bogatoj karijeri je iznjedrio 18 prvaka države, a najznačajniji rezultati su 1. i 5. mjesto na svjetskom kupu, 3. mjesto evropski kup, te 8 balkanskih medalja. 

Kemal Hodžić Hepa je čak 6. puta proglašavan za najuspješnijeg trenera u sanskoj općini u izboru Općinskog sportkog saveza i više puta na nivou USKa. 

Mi mu samo možemo poželjeti puno sreće, zdravlja i novih uspjeha.

KOMENTARI