instant fap

Sve spremno za malonogometni turnir

Sve spremno za malonogometni turnir

Na stadionu „Greblje“ u Mahali u naredni petak počinje tradicionalni malonogmetni turnir za mlađe kategorije pod nazivom „ ONK Sloboda 2013“. Svečano otvaranje i prve utakmice počinju od 18 sati, a očekuje se da turnir otvori dr. Mustafa Avdagić, načelnik općine Sanski Most .
Kako nas je upoznao Aldin Pilipović, član Organizacionog odbora turnira, pripreme teku prema zacrtanom planu i aktivnosti se trenutno vode na posljednjim radovima za pripremu i obezbjeđenje terena.On naglašava, da je već prijavljeno 12 malonogometnih ekipa, ali se očekuje da se taj broj poveća na najmanje 20 jer po običaju se uplatama čeka do samog žrijebanja parova. Dnevno će na programu biti četiri do pet utakmica, u zavisnoti  od broja prijavljenih ekipa, a utakmice će se igrati i u noćnim satima pod reflektorima.
Kotizacija po jednoj ekipi za predpionire iznosi 40, pionire 50 i kadete 60 KM, a uplate se vrše svakim danom u klupskim prostorijama od 18 do 19 sati. Izvlačenje parova obaviće se 20 juna u prostorijama ONK „Sloboda“.  Organizator će za tri prvoplasirane ekipe u svakoj uzrasnoj kategoriji obezbediti diplome, pehare i novčane nagrade, a nagrađeni će biti i najbolji pojedinci na turniru.
U Organizacionom odboru ovog sportskog naglašavaju da se turnir organizuje zbog velikog interesa ljubitelja nogometa, a posebno djece i omladine za takmičenjem. Cilj je da djeca i mladi igrači pokažu svoje nogometno znanje, a ovo je šansa da i oni osjete prava takmičarska iskušenja, te da svojim potezima izmame aplauze publike.
U ONK „Slobodi“ se nadaju da će biti veliki odziv malonogometnih ekipa, ali i da će tokom održavanja turnira tribine na stadionu Greblje biti popunjene do posljednjeg mjesta. Ljubitelji nogometa svakako će moći uživati u uzbudljivim utakmicama sanske nogometne budućnosti. Sve informacije za predstojeći Slobodin turnir u malom nogometu za mlađe kategorije mogu se dobiti putem telefona na brojeve 037/ 684 – 568 i 061/ 231-68

KOMENTARI