instant fap

Svečano otvorenje igrališta

U nedjeju, 9. septembra, svečano će biti otvoreno novoizgrađeno igralište Greblje u gradskom naselju Mahala, koje sa nalazi na prostoru Gradske pijace.

Tim povodom danas je u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most održan sastanak Organizacionog odbora za pripremu i realizaciju ove manifestacije čiji je zadatak da pripremi bogat kulturno – zabavni i sportski program za ovu priliku. Između ostalog, dogovoreno je da se taj dan odigraju dvije nogometne utakmice.  U prvoj će se sastati kadeti NK Podgrmeča i Greblja, koju će sačinjavati mladi igrači iz ovog dijela sanke općine. Nakon toga će snage odmjeriti seniorske ekipe Greblje i sanskog Medžlisa.

U kulturno – zabavnom programu će nastupiti poznati izvođač sevdalinki Tufica  Velentanlić, zatim KUD Sanski biseri, te rok bend No limit.  Treba reći, da će za sve posjetioce i goste biti organizirana i zakuska , odnosno bit će pripremljen švedski sto sa raznovrsnom i bogatom ponudom bosanskih specijaliteta.Tokom ceremonije svečanog ostvaranja igrališta Greblje, bit će uručene i zahvalnice firmama i pojedincima koji su zaslužni  za izgradnju ovog prelijepog i kvalitetno urađenog sportskog objekta.
Današnjem sastanku Organizacionog odbora prisustvovao je i načelnik Općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, koji se i ovaj put zahvaliio svima onima koji su doprinjeli da ponovo „oživi“ igralište Greblje.
„ Jako sam sretan što smo našoj djeci i omladini, ali i starijim  generacijama omogućli da se ponovo na ovom mjestu bave sportom i rekreacijom. Teren će ujedno koristiti i sportski kolektivi u našem gradu. Drago mi je što je Islamska zajednica podržala naš zajednički projekat. S toga, i parola „U zdravom tijelu, zdrav duh“  će ovdje zasigurno imati svoj značaj, jer bavljenjem sportom čovjek jača i duhovno. Izgradnja igrališta Greblje je, možda, i jedan od najsretnijih trenutaka u mom dosadašnjem kratkom mandatu“ , rekao je dr Avdagić.
Kako je rekao glavni sanski imam, Husein efendija Kovačević, Medžlis Islamske zajednice niti u jednom trenutku se nije dvoumio da  ustupi zemljište nad kojim gazduje, kako bi se izgradio sporti objekat.
„ Islamska zajednica je jako sretna i zadovoljna da je prepoznala dobru volju, htijenje i želju svoijih džematlija, naših građana i Općine Sanski Most sa načelnikom dr. Avdagićem, i svih ljudi u lokalnoj zajednici  koji su željeli sa ovim jednim lijepim gestom da unaprijede kulturu življenja u našem džematu,u našem gradu. Ujedno,  i da ponudimo našoj omladini nešto divno kao alternativu u današnjem trenutku, a to je prilika zdravog života i življenja što upravo i islam preferira i želi afirmirati svakom trenutku kada je u pitanju bavljenje sportom.  Mislim da smo ovdje zajednički dobili jedan kvalitetan objekat, u blizini džamije i samom centru grada, gdje će naša omladina imati priliku da ostvari svoj kvalitetan razvoj i druženje. U tom smislu mi smo sretni što smo ostvarili izuzetno dobru komunikaciju sa načelnikom Općine, sa organima uprave i mjesnom zajednicom  i ljudima koji u srcu imaju vjeru u sport, što je jako bitno za naš cjelokupni razvoj“, rekao je efendija  Kovačević.
Sa današnjeg sastanka Organizacionog odbora upućen je i poziv svim građanima sanske općine da svojim prisustvom uveličaju ceremoniju svečanog otvaranja igrališta Greblje.

KOMENTARI