instant fap
NaslovnicaVijestiMagazin

Tajna fit linije: Ove 3 namirnice treba svaki dan jesti

Tajna fit linije: Ove 3 namirnice treba svaki dan jesti

Prema riječima nutricionista, ove tri namirnice trebalo bi uvesti u svoju svakodnevnu ishranu kako biste bili što zdraviji, a one će vam pomoći i u održavanju linije.

Ovsena kaša

Bilo da je pravite s mlijekom ili vodom, ona je jeftina, a uz to se može jesti u svakom godišnjem dobu. Tako u nju možete staviti bilo koje voće, orašaste plodove, jogurt, med, jogurt, čia, lanene ili sjemenke tikve, maslac od kikirikija, komade tamne čokolade, bobičasto voće, piše Men's Health.

Ovaj doručak prepun je zdravih masti i proteina, zbog čega ćete biti puni energije, ali i siti do ručka. Mala tajna nutricionista podrazumijeva i jaja koja neki nutricionisti ubacuju za dodatni podsticaj proteina.

Tvrdo kuhana jaja 

Ona su izvor niskokalorijskih visokokvalitetnih proteina, koji će vam također pružiti osjećaj sitosti. Njih možete kombinirati u sklopu uravnoteženog doručka, ali i kao zdrave grickalice tokom radnog dana kako ne biste posegnuli za nečim nezdravim.

Kefir

Kefir je prepun probiotika, zdravih kvasaca, vitamina, minerala i hranjivih sastojaka, a neki ga zovu i “magično mlijeko”. On čisti tijelo i probavni trakt, eliminira loše bakterije, štiti od gljivičnih i virusnih infekcija te poboljšava imunološki sistem, a dokazano poboljšava zdravlje kože i kose, što je svakako dodatna prednost.

KOMENTARI