instant fap
NaslovnicaSanski Most

Takmičenje u auto sportu

Takmičenje u auto sportu

U organizaciji Auto moto kluba „Sedamdeset“ iz Sanskog Mosta danas je održano takmičenje u ocjenskoj vožnji spretnosti automobilima.

Takmičenje je proteklo u uzbudljivom natjecanju i odličnoj organizaciji. Radi se o zvaničnom takmičenju koje je uvršteno i u sportski kalendar Auto moto saveza Bosne i Hercegovine te se boduje za ukupan poredak u nacionalnom prvenstvu. Veoma uspješno, ovakvo natjecanje Auto moto klub „Sedamdeset“ iz Sanskog Mosta organizirao je prošle godine i ovo takmčenje bilo je proglašeno za najuspješnije koje je održano u toku 2011. godine.

Ništa manje nije bilo uspješno ni ovog puta, a samo natjecanje održano je na lokalitetu benzinske pumpe „Prodist“ uz magistralni put M-15. U ime načelnika općine Sanski Most takmičenje je proglasio otvorenim općinski vijećnik Faris Hasanbegović. Prema riječima direktora današnjeg takmičenja, Šekiba Mujaka, trka se sastojala iz dva dijela, odnosno dvije postavke staze. U sklopu takmičenja nastupilo je preko trideset učesnika iz sedam automobilističkih klubova.

Auto moto klub „Sedamdeset“ na ovom takmičenju su predstavljali Adnan Šistek koji se takmičio u trećoj klasi, u konkurenciji žena nastupila je Ismeta Šljivar dok je u konkurenciji invalidnih osoba vozio Refik Ibragić.  Sam tok takmičenja pratio je veliki broj ljubitelja automobilističkog sporta iz Sanskog Mosta i drugih gradova. Prema općoj ocjenu organizacija ovog sportskog događaja bila je veoma uspješna, natjecanje je proteklo u uzbudljivoj atmosferi i odličnoj vožnji koju su pokazali sudionici takmičenja. Rezultate koji su postignuti objavićemo u našim narednim informativnim emisijama.