instant fap
NaslovnicaSport

Tata Ahmedhodžić čeka transfer: Izgleda i Milan je u igri. Anel mi je rekao šta želi

Tata Ahmedhodžić čeka transfer: Izgleda i Milan je u igri. Anel mi je rekao šta želi

nel Ahmedhodžić broji posljednje dane u Švedskoj. Nakon što je Malmo odbranio naslov prvaka, bh. reprezentativac je potvrdio da je došlo vrijeme za novi izazov i od tada, gotovo iz dana u dan, šuška se o tome gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Brentford, Napoli, Atalanta, Milan…, samo su neki od klubova s kojima se 22-godišnji defanzivac dovodi u vezu, a pitanje transfera bi trebalo biti riješeno veoma brzo. Malmö je konačno spreman prihvatiti jednu od ponuda.

Potvrdio nam je to i Ahmedhodžićev otac Mirsad.

– Dosta klubova je zainteresovano za Anela. Evo, sinoć se izgleda uključio i Milan, počeli su da zovu Malmö. Tu su još Brentford, jedan klub iz Njemačke, pa dva iz Francuske. Sve je moguće, kaže Mirsad Ahmedhodžić za Reprezentacija.ba portal.

Novac nije bitan

Stariji Ahmedhodžić dodaje kako je Anelu cilj naći klub u kojem će moći igrati. Na taj način bi dodatno napredovao.

– Pričao sam sa njim za Novu godinu, slavili smo zajedno. Njemu je cilj otići negdje gdje će moći igrati, razvijati se dalje, a ne da sjedi na klupi. Vidjeli smo šta se desilo Miralemu Pjaniću u Barceloni. Onako kako sam mogao zaključiti kroz razgovor s njim, najviše preferira Italiju. Još ljetos je mogao završiti u Atalanti. Oni su bili došli u Švedsku da završe transfer, i ja sam mislio da je to gotovo, ali na kraju se nisu dogovorili oko plaćanja sa njegovim klubom. Anel ne želi žuriti. I meni kaže: ‘Doći će novac, mlad sam’.

Dobio je riječ

Šanse da ostane u Švedskoj su minimalne.

– A, vidite sportski direktor Malmöa mu je obećao da će ga pustiti. Ugovor mu važi do decembra 2023. godine. Ako žele nešto zaraditi, a žele, sada je najbolje vrijeme da ide – zaključio je Mirsad Ahmedhodžić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.  

KOMENTARI