instant fap
NaslovnicaSport

Teletović igrač utakmice u velikom derbiju

Teletović igrač utakmice u velikom derbiju

Caja Laboral je pobjedom nad Bilbaom (77:73) uz odličnu igru Mirze Teletovića, koji je bio igrač utakmice, ostvarila pobjedu na otvaranju četvrtfinalne serije u okviru play-offa Endesa lige.

U velikom derbiju pobjednik je odlučen tek u zadnjem periodu (22:16) u kojem su se suigrači našeg reprezentativca uspjeli rezultatski odlijepiti od veoma neugodnog suparnika.

Pobjeda od 30 poena razlike za Caju u zadnjem kolu regularnog dijela sezone nad istim protivnikom apsolutno nije bila mjerodavna. Ova će serija biti do kraja neizvjesna i veoma uzbudljiva. Također, nešto lošija igra Teletovića u tom meču mogla je zavarati. Jer, evo već sad, na početku doigravanja naš reprezentativac je odigrao maestralno.
Mirza Teletović je igrao 26 minuta u kojima je postigao 19 poena (za dva 6/8, za tri 1/4, slobodna 4/8) i 5 skokova. Sve ovo je bilo dovoljno za valorizacioni indeks koji je iznosio 20 poena i koji je bio najveći na utakmici.  Identičan učinak u skoku imao je i San Emeterio, koji je postigao 13 poena. Po 10 su dodali Lampe i Nocioni.
U timu iz Bilbaa najbolji je bio nesuđeni reprezentativac BiH Aaron Jackson sa 18 poena, 5 skokova i 3 asista. Mumbru je uz 5 skokova dodao i 15 poena, baš koliko i Vasileiadis.
Valencia je bila ubjedljiva nad Lagun Arom (82:60). De Colo je postigao 26 poena za pobjednike. Caner-Madley je dodao 18, Faverani 12. U timu Lagun Ara istakli su se tek Vidal i Panko sa po 12 poena.
Lagan zadatak su imali i košarkaši Barcelone koji su deklasirali Alicante (73:41). Huertas je postigao 14, Eidson 12 i Vazquez 11 poena. Kada je u pitanju sastav Alicante, interesantno je da niti jedan igrač nije postigao dvocifren broj koševa.
Prve utakmice četvrtfinalnih serija bit će završene sutra kada je na rasporedu meč između Real Madrida i Bance Civica.