instant fap
NaslovnicaSanski Most

Ulaganje u industrijsku zonu Šejkovača

Ulaganje u industrijsku zonu Šejkovača

Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić i ministar privrede u Vladi USK, Hase Hajrulahović, potpisali su danas ugovor kojim će u izgradnju industrijske zone Šejkovača biti investirano stotinu hiljada maraka iz kantonalnog budžeta. Prema riječima kantonalnog ministra za privredu, Hase Hajrulahovića, radi se o projektu kojim Vlada USK podstiče razvoj industrijskih zona u općinama Unsko sanskog kantona.

Stotinu hiljada maraka iz budžeta Unsko sanskog kantona biće upotrijebljeno za izgradnju pristupnih puteva čime će biti stvorene infrastrukturne pretpostavke za nastavak ulaganja na području industrijske zone Šejkovača. Ministar finansija u Vladi USK, Sanel Mahić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, istakao je kako se radi o veoma značajnom projektu za općinu Sanski Most. Ministar privrede u Vladi USK, Hase Hajrulahović, istakao je kako će Vlada USK i u budućem periodu nastaviti da pomaže razvoj industrijske zone Šejkovača.

Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, istakao je kako se radi o jednoj u nizu faza kada se radi o razvitku ove industrijske zone. Općina Sanski Most nastavlja s razvojem i proširenjem industrijske zone Šejkovača. U ovom trenutku postoji veliki interes investitora te zahtjeva za izgradnju poslovnih hala na prostoru Šejkovače.  Istovremeno, u toku je i izrada prostorno planske dokumentacije za ovaj prostor, a izgradnja poslovnih objekata odvijaće se i s jedne i druge strane saobraćajnice koja prolazi kroz ovu industrijsku zonu.

Podsjećamo, Šejkovača je prije nekoliko godina od deponije za stare automobile pretvorena u industrijsku zonu, gdje je pružena mogućnost izgradnje brojnih poslovnih i proizvodnih objekata. U međuvremenu izgrađen je veliki broj takvih objekata, a uređen je i najveći dio neophodne infrastrukture. Ministri privrede i finansija u Vladi USK, Hase Hajrulahović i Sanel Mahić, u pratnji načelnika općine Sanski Most, danas su obišli i neke od privrednih kolektiva koje egzistiraju na području sanske općine.

Posjete su upriličene firmi „Gat“ koja izvozi proizvode na evropsko tržište, a potom i drvnoj industriji „Horozović“ u selu Fajtovci, gdje se proizvode drvene tiple i pelete također za inostrano tržište.  Također, posjeta je upriličena i firmi „Emir komerc“ iz oblasti industrije građevinarstva.

KOMENTARI