instant fap
NaslovnicaSport

Teški dani: Mourinho ima gori start od Van Gaala

Teški dani: Mourinho ima gori start od Van Gaala

Veliki derbi na Anfieldu između Liverpoola i Uniteda trebao je biti pravi praznik nogometa, ali sve se na kraju pretvorilo u jedno veliko ništa (0:0).

Ipak, izgleda kako je to bio i cilj glavnog stratega Manchester Uniteda, Josea Mourinha koji je u Liverpool stigao samo s jednim razmišljanjem, a to je kako sačuvati svojumrežu netaknutom.

Mogao je Special One imati stotinu taktika za ostvarivanje tog cilja, ali ništa mu ne bi pomoglo da na golu nije imao odlično raspoloženog De Geu. Po završetku susreta imao je Mourinho nešto drugačija razmišljanja.

– Nije baš rezultat kakav smo priželjkivali, ali je pozitivan. On direktno zaustavlja jednog od konkurenata da kod kuće uzme sva tri boda. Mislim da smo kontrolisali utakmicu i taktički i emocionalno. Doživio sam najtiši Anfield u svojoj karijeri, a očekivao sam upravo suprotno. Istina, De Gea je imao dvije fantastične odbrane, ali bile su izvan konteksta. Nama je nedostajalo malo oštrine u napadu pa sam razmišljao staviti Rashforda na Pogbinu poziciju iza Zlatana, ali je nažalost dobio grčeve. Na kraju smo uspjeli ostati u koraku s konkurentima. Bit će još vremena za pet pobjeda u nizu – izjavio je Jose Mourinho koji ima najmanje bodova nakon osam kola (14 bodova) u svojoj karijeri na početku s novim klubom. Jedini gori početak imao je 2001. kada je bio trener Uniao de Leirije (10 bodova).

Spomenimo i kako je United u ovoj fazi prošle godine imao dva boda više.

Louis van Gaal je sakupio 16 bodova, dok ih Mourinho ima 14.

KOMENTARI