instant fap

Teslin Model S se zapalio u servisu u Georgiji

Teslin Model S se zapalio u servisu u Georgiji

Teslin Model S P100D uništen je nakon što ga je zahvatio požar u servisu u Marietti u Georgiji.

Detalja o požaru nema, uključujući uzrok zapaljenja automobila, ali sudeći prema fotografijama se može zaključiti da se zapalila baterija električnog sedana dok je bio parkiran u servisu. Najviše štete ima oko kabine i na strani vozača.

Bez obzira na razlog požara, čini se da su vatrogasci stigli na teren veoma brzo jer su uspjeli ugasiti požar prije nego je “progutao” cijeli automobil i proširio se dalje. Vatrogasci su čak podigli automobil na drvene blokove kako bi imali bolji pristup bateriji, zaustavili požar i ohladili bateriju.

Ovo nije izolirani incident kada je riječ o električnim automobilima jer su i drugi proizvođači električnih automobila primorani na povlačenje vozila zbog sličnih problema. Među tim automobilima su Chevrolet Bolt, Porsche Taycan, Ford Mustang Mach-E, Ford Kuga PHEV i Hyundai Kona EV.

Kompanija Tesla je morala platiti kaznu od 163 miliona dolara nakon što je odbila zamijeniti baterije pod garancijom koje su izgubile više od polovine dometa za samo šest godina.

KOMENTARI