instant fap

“Tomašica, grobnica fudbalera”

“Tomašica, grobnica fudbalera”

Dragi donatori,

kao što je većini poznato u toku je završetak rada na dokumentarnom   filmu, koji će opisati veliki zločin na području Prijedora  tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.Ovaj put  riječ je o ubijenim fudbalerima sa Mataruškog brda. Biće to još jedan važan  dokument, koji će   sačuvati naše najmiljije  od zaborava i ostaviti prilog  o historiji našeg kraja.
Glavna tema filma su fudbalski klubovi i fudbaleri sa Mataruškog brda. Ekipa produkcije “PRAVDA”, pod vodstvom poznatog režisera Avde Huseinovića, obavila je u više navrata prikupljanje arhivskih  podataka i snimanje  video zapisa na terenu .

Ovo će biti jedna veoma emotivna,  autentična priča o stradanju nevinih ljudi. Film govori kako je ovim mladim ljudima fudbal bio sve u životu. Nažalost, kad su bili najjači, najbolji, najiskusniji i puni elana za uspjehom i životom do jučerasnje komšije su ih na najbrutalniji način mučili i ubijali. Nikad nigdje u svijetu, u tako kratkom vremenu i na jednom prostoru, nije izvršen ratnni zločin nad  tolikim brojem sportista.

Ovaj film posvećujemo sportistima, sa ciljem da će ova priča obići svijet sa porukom mira, ljubavi i tolerancije za buduće naraštaje. Kompletan materijal će biti urađen u najnovijoj High Definition tehnologiji, što zadovoljava najzahtjevnije svjetske standarde velikih producentskih  kuća po pitanju ove vrste produkcije.

Premijera filma je predviđena za 20 juli 2017.godine, u Društvenom domu Hambarine, Prijedor.

Koristim ovu priliku, da one koji su u  mogućnosti,  pozovem da finansijski podrže realizaciju ovog filma. Film  spada u kategoriju visokobudžetnih, i on će  biti završen i prikazan u planiranom vremenu. Zajednička podrška realizaciji ovog i ovakvih projekata nam je bitna zbog konekcije među nama rasutim širom svijeta, kao i zbog svjedočenja da zajednički nismo zaboravili našu krvavu prošlost i da ostane zabilježeno da smo zajednički činili hair djela.

Imena donatora biće uredno ispisana na odjavnoj špici  i DVD izdanju filma.

Sva sredstva od buduće prodaje DVD filma, koji ćemo distribuirati širom bh. dijaspore, biće namjenjena za pomoć OFK Brdo.

Vaša donacija će pomoći proširivanje isitine o zločinima počinjenim nad nedužnim, nevinim stanovnoštvom, u ovom slučaju fudbalerima Prijedora.

Mi vam se unaprijed zahvaljujemo!!!!

Help spread the word!

KOMENTARI