instant fap

Treći uzastopni poraz Podgrmeča

Proteklog vikenda odigrano je 11. kolo Prve lige Federacije BiH u kojem su  i ovaj put gostujuće ekipe  imale puno uspjeha. Ostvarene su tri pobjede na strani, te dva neriješena ishoda,  dok su domaćini slavili u tri susreta.

Strijelci su bili raspoloženi i postignuta su 23 gola. Sanski prvoligaš Podgrmeč je doživio i treći uzastopni poraz. Sanjani su sa minimalnih 1:0 poraženi na gostovanju kod Bosne u Visokom. Prema izvještajima, Visočani su zasluženo slavili, ali treba istaći, da je Podgrmeč u ovoj utakmici nastupio znatno oslabljen neigranjem čak četiri standardana igrača koji su pauzirali zbog dobivenih crvenih i parnih žutih kartona. U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati: Budućnost – Branitelj 1:1, Bratstvo – Čapljina 2:0, Goražde – Troglav 2:3, Krajišnik – Rudar K 1:3, Krajina – Vitez 1:2, Iskra – Radnički 1:1 i Sloboda – Jedinstvo 3:1.
Na čelu tabele je i dalje Bratstvo sa 24 boda, a u stopu ga prati Vitez sa samo jednim bodom manje. Na trećem sa 19 bodova je sada Bosna, a četvrti je Troglav sa bodom manje. Po 17 bodova imaju petoplasirana Budućnost, šesti Podgrmeč i sedmi Branitelj. Slijede osma Sloboda, i deveti Rudar sa po 16 osvojenih bodova, dok su po 14 bodova sakupili deseta Čapljina, jedanaesta Krajina, i dvanaesti Radnički. Jedan bod manje imaju trinaesta Iskra i četrnaesto Jedinstvo, na petnaestom mjestu je Goražde sa 10 bodova, dok je na začelju tabele Krajišnik i dalje bez osvojenih bodova.
U narednom kolu Podgrmeč ide na još jedno teško i drugo uzastopno gostovanje kod bihaćkog Jedinstva. U ostalim susretima koji se igraju 27. i 28. oktobra se sastaju Čapljina – Bosna, Troglav – Bratstvo, Branitelj – Goražde, Rudar – Budućnost, Vitez – Krajišnik, Radnički – Krajina i Sloboda – Iskra.

KOMENTARI