instant fap

Trudnice, jedite povrće!

Trudnice često u organizam unesu tek polovicu svježeg voća i povrća od količine koju bi trebale unijeti. Takvom prehranom, kojoj nedostaje povrća i voća, trudnice ne riskiraju samo djetetovo zdravlje nego i, dugoročno, svoje zdravlje.

Uz lošu prehranu možete dobiti previše nezdravih kilograma, može vam se povisiti krvni tlak, a možete razviti i slabokrvnost u trudnoći. Osim toga, nekvalitetna prehrana povezuje se s niskom težinom novorođenčeta i s djetetovim povećanim rizikom od kroničnih bolesti.

Dok su mnoge trudnice tijekom ljeta ipak zadovoljile svoje potrebe za ovim zdravim namirnicama, s hladnijim danima mnogi zaborave na svježe voće i povrće. Stoga ne zaboravite, podsjećamo vas na najzdravije povrće koje možete pronaći svježe u ovo doba godine.

Povrće je zdravo i opskrbljuje naš organizam vitaminima, mineralima i vlaknima, a nema mame na ovome svijetu koja ne bi voljela na svijet donijeti zdravo dijete koje voli povrće. Bebe navodno razvijaju okus za zdravu hranu još kad su u majčinu trbuhu, pa bi sve buduće mame trebale još u trudnoći jesti puno povrća ukoliko žele da ga i beba jednog dana jede s tekom.

KOMENTARI