Tuga u Zvorniku / Policija jutros izvukla tijelo bebe iz Drine, majka je bacila nakon poroda

HomeVijestiBiH

Tuga u Zvorniku / Policija jutros izvukla tijelo bebe iz Drine, majka je bacila nakon poroda

FUP uhapsio četiri policajca MUP-a USK zbog spolnog odnosa sa nemoćnom osobom

Stravično ubistvo tek rođene bebe potreslo je jučer zvorničku i bosanskohercegovačku javnost, a nakon 24-satne istrage tijelo ubijene bebe pronađeno je jutros u rijeci Drini.

Tačnije, u 7.35 sati Centru javne bezbjednosti Zvornik prijavljeno je da je tijelo bebe viđeno kako pluta rijekom, nakon čega su policijski službenici izašli na teren kako bi obavili uviđaj, potvrdio je Miljan Bobar, glasnogovornik CJB Zvornik u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

Kako prenosi televizija BN, u izvlačenju bebe iz rijeke policajcima su se pridružili i pripadnici zvorničke vatrogasne jedinice, a Saša Ilić, zamjenik komandira vatrogasne jedinice, potvrdio je da je tijelo bebe ženskog spola s posteljicom izvučeno stotinjak metara uzvodno od Starog mosta u Zvorniku.

Podsjećamo, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Zvornik jučer su obavili uviđaj u ulici Svetog Save u Zvorniku, zbog sumnje da je počinjeno ubistvo djeteta pri porođaju. Zatim su i uhapsili osobu inicijala S. V. (1985) iz Zvornika, koja se prijavila u Dom zdravlja radi ukazivanja ljekarske pomoći, a koja je osumnjičena za čedomorstvo.

Cijeli slučaj dogodio se u noći između 25. i 26. decembra, u periodu između 00.30 i 1.00 stati kada se, navodno, uhapšena osoba porodila u ulici Svetog Save u Zvorniku, nakon čega je novorođenče bacila u rijeku Drinu.

Osoba osumnjičena za čedomorstvo, nakon jučerašnjeg saslušanja, u dogovoru s nadležnim tužiocem puštena je kući, ali rad na dokumentiranju ovog krivičnog djela i cjelokupna istraga se nastavljaju, potvrdio je Miljan Bobar, glasnogovornik CJB Zvornik, za Radiosarajevo.ba.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0