instant fap

Turnir košarke u kolicima „Sana open 2021“

Turnir košarke u kolicima „Sana open 2021“

U Gradskoj dvorani u Sanskom 9. i 10. oktobra će se održati turnir košarke u kolicima „Sana open 2021“. Ovaj tradicionalni sportski događaj se organizuje u sklopu oobilježavanja 10. oktobra, Dana oslobođenja Sanskog Mosta.

Kako nas je informisao Dževad Hujić, predjednik KIK „Sane“ i jedan od glavnih organizatora turnira, i ove godine u grad na devet rijeka dolazi nekoliko ekipa iz Bosne i Hercegovine, ali zbog pandemije korona virusa dolazak su otkazali klubovi iz drugih država.

Tako će uz domaći košarkaški lub „Sana“ nastupiti još četiri kluba, a to su „Zmaj“ Gradačac. „Bosna“ Zenica, „3K“ Sarajevo“ i „Una – Sana“ Bihać. Prva utakmica na rasporedu je u narednu subotu u 15 sati, kada će biti upriličeno i svečano otvaranje ovog tradicionalnog takmičenja.

Turnir će se odigravati dva dana, a završava u nedjelju u 16 sati svečanim proglašenjem pobjednika. Iz KIK „Sane“ upućen je poziv građanima Sanskog Mosta da svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj i ujedno daju podršku kako sanskim, tako i gostujućim igračima.

KOMENTARI