instant fap
NaslovnicaTech & Gadgets

Twitter povećava broj karaktera tvita sa 280 na čak 4.000

Twitter povećava broj karaktera tvita sa 280 na čak 4.000

Direktor Twittera Elon Musk se i dalje želi riještiti microblogginga, a sada je obećao da će povećati broj karaktera na ovoj platformi.

Trenutno limit karaktera u tvitu na Twitteru iznosi 280, no Musk ga namjerava povećati drastično, na čak 4.000. Potvrda je stigla s njegovog ličnog profila tokom vikenda kada ga je jedan od korisnika pitao “da li je istina da će broj karaktera na Twitteru biti povećan s 280 na 4.000”, a Musk je odgovorio “Yes” (Da).

Ovo nije prvi put da je milijarder reagovao na temu povećanja broja karaktera u tvitu. On je u novembru kazao da je to na “to do listi”, ali se tada govorilo o povećanju na 1.000 karaktera.

Kada će do povećanja doći, zasad nije poznato, a vjerovatno se ne radi o nečemu što je prioritet za Muska u ovom trenutku. Situacija u kompaniji je turbulentna nakon brojnih otkaza i uvođenja novih mogućnost, a tokom vikenda je Musk zaprijetio da će tužiti uposlenike koji budu razgovarali s medijima.

Twitter je posljednji put povećao broj karaktera 2017. godine kada je direktor bio Jack Dorsey. Tada je broj udvostručen sa 140 na 280. Prvobitni limit od 140 karaktera bio baziran na SMS-u od 160 karaktera, jer je Twitter isporučivao postove profila koje koisnici prate kao tekstualne poruke. Napretkom mobitela je to postalo irelevantno, a Twitter je SMS uslugu ugasio 2020. godine u većini zemalja.

KOMENTARI