instant fap

U četvrtak dolazi prava JESEN

Živa će na termometrima u bh. gradovima još danas i u srijedu dostizati 28. podjeljak, a već u četvrtak se ne preporučuje da iz domova izlazite bez jakni, jer će dnevne temperature “pasti” gotovo za duplo

Trenutno mogu da se nose samo majice, ali ne zadugo, jer se u Sanskom Mostu prekosutra očekuje od 10 do 16, a u Sarajevu od 10 do 13 stepeni Celzijusovih.

Stoga će se taj dan popodnevna šetnja i ispijanje kafe u baštama kafića za one koji se ne obuku toplije svesti na drhtanje.

Pored jesenje garderobe, preporučljivo je da se građani “naoružaju” i kišobranima, jer su padavine moguće  narednih dana.

“Kiša je moguća u utorak (danas), a srijeda će biti dosta promjenljiva. Očekujemo dosta kiše u noći između srijede i četvrtka, i to u cijeloj zemlji. U četvrtak dosta oblačno”, rekao je Damir Šantić, meteorolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Meteorolozi se ne usuđuju da daju dugoročnu prognozu, ali na portalima koji prikazuju vrijeme u svijetu može se vidjeti da će u BiH u predstojećem periodu biti još sunčanih dana, no živa u termometrima neće se podizati visoko.

Ljekari zbog očekivanog drastičnog pada temperatura stanovništvo pozivaju na oprez. Posebno se to odnosi na hronične bolesnike, koji su inače osjetljiviji.

Kišovito vrijeme, upozoravaju stručnjaci, alarm je za učesnike u saobraćaju, a vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

“Vozačima se skreće pažnja zbog mokrih, klizavih kolovoza, ali i zbog smanjene vidljivosti koje će mjestimično biti zbog magle”, naglašavaju u auto-moto društvima.

KOMENTARI