instant fap

U Hrvatskoj najavljene strožije mjere: Zatvaraju se restorani i kafići

U Hrvatskoj najavljene strožije mjere: Zatvaraju se restorani i kafići

U Hrvatskoj je održan sastanak šefa Nacionalnog stožera i ministra unitrašnjih poslova Davora Božinovića sa županima o novim mjerama zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom.

Kako piše Index.hr, donesena je konačna odluka da se zatvore svi kafići i restorani. Nove stroge mjere bi trebale stupiti na snagu u petak u ponoć, dakle na snazi će biti od subote, i trebale bi trajati do Badnjaka.

Neke županije ne odustaju od zahtjeva da barem u nekoj mjeri budu izuzete od ove mjere, ali po svemu sudeći im neće biti udovoljeno.

Privremeno se, kako piše Index, obustavljaju svadbene svečanosti, a fitness centri prema posljednjim informacijama ostaju otvoreni, ali moraju osigurati 10 metara po korisniku.

Potvrđeno je i da trgovine i šoping-centri nastavljaju raditi, ali će se pojačati nadzor je li broj kupaca u njima u skladu s propisanim brojem po kvadratnom metru.

Hoteli bi trebali ostati otvoreni, a njihovi će restorani moći raditi, no isključivo za goste hotela.

U novom setu mjera ide se i na smanjivanje broja putnika u javnom prevozu, na oko trećine ukupnog kapaciteta. To se planira postići i većim brojem prijevoznih sredstava u gradskom i prigradskom prevozu.

KOMENTARI