U narednim danima kišovito vrijeme, u pojedinim dijelovima BiH upaljen narandžasti meteoalarm

HomeVijestiBiH

U narednim danima kišovito vrijeme, u pojedinim dijelovima BiH upaljen narandžasti meteoalarm

Vrijeme za vikend

Zbog obilnih padavina u dijelovima Bosne i Hercegovine (Krajina, jugozapad i sjeverozapad) danas je upaljen narandžasti meteoalarm, a kišovito vrijeme se očekuje i u narednim danima.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. U Hercegovini se očekuje i grmljavina. Intenzivnije padavine pogodit će Krajinu, lokalno u Hercegovini i centralnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjeren promjenjivog smjera. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 18 °C

Sutra, u petak, će u većini područja biti oblačno vrijeme s kišom. Padavine će biti uglavnom slabog intenziteta. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 16, a dnevna od 8 do 12, na jugu od 16 do 20 °C.

subotu se očekuje oblačno vrijeme s kišom, na planinama je moguć slab snijeg. Više padavina poslije podne ili u večernjim satima. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 15, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C.

nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u Bosni. Padavine uglavnom u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 13, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 17 °C.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: