instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

U Podgrmeču ne misle stati s pobjedama

U Podgrmeču ne misle stati s pobjedama

Mečevima 18. kola ovog vikenda nastavlja se prvenstvo u Drugoj ligi FBiH-zapad 2, a koji će donijeti nekoliko zanimljivih susreta. Jedan od tih mečeva igra se u Sanskom Mostu, a gdje se sastaju stari sportski prijatelji, domaći NK Podgrmeč i gosti iz Velike Kladuše, ekipa NK Krajišnik.

Lider na tablici, domaći Podgrmeč ulazi u ovaj meč kao apsolutni favorit. Mnogi nogometni stručnjaci predviđaju lak i ubjedljiv trijumf, ali u domaćem taboru tako ne razmišljaju. Cijene i respektuju goste koji u svojim redovima imaju par dobrih igrača (Nuhanović, Halkić, Halilović, Alibegić, Libić, Mizić…) i svjesni su da gosti u prelijepi Sanski Most ne dolaze sa istaknutom bijelom zastavom.

Stoga je u domaćem taboru ozbiljan pristup ovom meču,svi igrači koji konkurišu za prvu postavu (Seferović, Hamzabegović, Krkić,Kukavica, Međedović, Krupić, Mahmutović, Ramić, Škorić…) maksimalno su motivisani i spremni da još jednom ovog proljeća odigraju meč za „dušu i sječanje“ i svoj bodovni konto uvečaju sa nova tri boda.

O atmosferi u ekipi,igračkom kadru,prognozi u ovom susretu…više nam je rekao izuzetno talentovani domači šef struke Amer Muhurdarević,koji kaže:

-Iako ovaj vikend pada Međunarodni praznik rada, naša ekipa će ga proslaviti radno i savladati čvrstu ekipu Krajišnika.Respektujemo našeg rivala ali ga se ne plašimo. Spremni smo još jednom potvrditi našu lidersku poziciju na tabeli i još jednom praktično na travnjaku demonstrirati naše nogometno umijeć e.Cijeli tok meča igraćemo otvoreno,napadački,silovito,borbeno,požrtvovano i nadam se kraj meča dočekati visoko uzdignutih ruku.Ovu utakmicu odigračemo za naše vjerne navijače koji nam mnogo nedostaju na tribinama,pružičemo još jednom igru za nogometne „udžbenike“ i trijumf
pokloniti našem gradu našim vjernim i vatrenim navijačima.

KOMENTARI