instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

U Sanskom Mostu će se graditi jedan od najmodernijih tržnih centara u BiH

U Sanskom Mostu će se graditi jedan od najmodernijih tržnih centara u BiH

Turskim sredstvima u Sanskom Mostu bit će finansirana izgradnja tržnog centra, na mjestu gdje se decenijama nalazi gradska pijaca, koja će biti zamijenjena modernim zdanjem.

Tim povodom u ovom gradu je boravio direktor Generalne direkcije vakufa Republike Turske Burha Ersoj, kao i predstavnici Vakufske direkcije Rijaseta Islamske zajednice u BiH. 

Iako je realizacija ovoga projekta trebalo da počne prije nekoliko godina, u međuvremenu su se pojavili određeni problemi pa je došlo u pitanje njegovo ostvarenje.

Poslije pomenute posjete otklonjene su sve prepreke i odlučeno je da se krene u raspisivanja tendera kojim će se odabrati izvođač radova, a vrijednost cjelokupne investicije, čiji će nosilac biti Medžlis Islamske zajednice Sanski Most, iznosit će pet miliona maraka.

Ranije prezentovanim idejnim rješenjem predviđena je izgradnja višespratnog poslovnog objekta u čijem sastavu bi se nalazili prodajni prostori i drugi sadržaji, dok bi u prizemlju bili smješteni skladišta i parking mjesta.

Također, predviđa se i uređenje okolnog prostora, gdje bi se uredile zelene površine, a zamišljeno je da ovo bude najmodernija tržnica u Bosni i Hercegovini, prenose Nezavisne novine. 

Inače, prostor na kojem se nalazi sadašnja gradska pijaca u Sanskom Mostu nacionaliziran je u bivšem sistemu, ali je odmah poslije rata odlukom lokalnih vlasti vraćen u vlasništvo Islamske zajednice, budući da se radi o vakufskoj imovini.

KOMENTARI