U SANSKOM MOSTU OBILJEŽEN DAN PENZIONERA

HomeLokalne temeSanski Most

U SANSKOM MOSTU OBILJEŽEN DAN PENZIONERA

Održan šahovski turnir penzionera

Udruženje penzionera općine Sanski Most organiziralo je  druženje za svoje članove, čime je obilježen Dan penzionera. Penzioneri svake godine obilježavaju 25. oktobar, kao dan osnivanja krovnog Udruženja penzonera Federacije BiH, a ove godine navršila se dvadeseta godišnjica njegovog postojanja, tako da je ovo bila prilika da se ovaj jubilej obilježi na svečan način.

Tim povodom, udruženje penzionera općine Sanski Most održalo je svečanu sjednicu Skupštine. Kako je istaknuto ovom prilikom, udruženje penzionera općine Sanski Most i dalje će se zalagati za bolji status i život pripadnika ove populacije u Sanskom Mostu, posebno onih koji su najugroženiji i žive na granici biološkog minimuma.

Sjednici je prisustvovao i načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, kojem je predsjednik udruženja Fehim Cerić, uručio zahvalnicu zbog iskazane podrške koju općina pruža ovoj populaciji.

Naime, općina Sanski Most ove godine finansirala je projekat socijalne pomoći sanskih penzionera, kojim je općinsko udruženja apliciralo na raspisani javni poziv. U svom obraćanju, načelnik Hasanbegović je uputio čestitku penzionerima, te je za naredni period najavio još bolju saradnju i pomoć ovoj populaciji.

Spomenimo, obilježavanje ovog datuma bilo je planirano da održi protekle sedmice, međutim zbog protesta penzionera koji su nedavno održani u Sarajevu, njegovo obilježavanje prolongirano je za današnji dan.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0