instant fap

U St. Louisu se okupljaju Zmajevi: Iz Sarajeva putuju Kvržić, Vršajević i Višća

U St. Louisu se okupljaju Zmajevi: Iz Sarajeva putuju Kvržić, Vršajević i Višća

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se sutra u St. Louisu gdje će u noći sa ponedjeljka na utorak odigrati prijateljsku utakmicu protiv Argentine.
Većina igrača u SAD će stići iz gradova zemalja u kojem nastupaju, a iz Sarajeva će na put krenuti samo trojica reprezentativaca – Zoran Kvržić, Avdija vršajević i Edin Višća.

Također, sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo krenut će i trenerski dvojac Borče Redojević i Elvir Baljić, dok će selektor Safet Sušić u Ameriku stići iz Pariza, gdje je odmarao nakon završetka kvalifikacija za SP. U avionu će se naći i delegacija N/FSBiH predvođena predsjednikom Elvedinom Dinom Begićem.

Naši reprezentativci će do utakmice odraditi dva treninga, u subotu od 18 sati (po lokalnom vremenu) i nedjelju u 17.30, dok je utakmica na rasporedu u utorak ujutro u 2.30 sati (po našem vremenu).

Bh. reprezentativci će odsjesti u luksuznom hotelu Westin koji se nalazi uz Busch stadion, na kojem će utakmica igrati, a koji je inače doma lokalnog bejzbol tima i finaliste ovogodišnjeg prvenstva St. Louis Cardinals.
Organizatori su najavili da će teren ovog stadiona biti spreman za fudbalski spektakl, a očekuje se da će na tribinama biti preko 40.000 navijača, mahom ofarbanih u žuto-plave boje. Naime, St. Louis je poznat kao grad sa najvećim brojem bh. građana van BiH. Bosanska lokalna zajednica tamo broji oko 70.000 naših građana. Stoga i ne čudi da ovih dana vlada prava svečana atmosfera. Gotovo sve radnje u vlasništvu naših građana ukrašene su bh. zastavama, šalovima i drugim rekvizitima.

U jednoj lokalnoj kreditnoj organizaciji u kojoj rade bh. građani proglašen je Dan zmajeva pa su za tu priliku kancelarije ove organizacije ukrašene navijačkim rekvizitima bh. reprezentacije.

KOMENTARI