instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

U Zagrebu priređena simulacija zabave bez nošenja maski i fizičke distance

U Zagrebu priređena simulacija zabave bez nošenja maski i fizičke distance

U Zagrebu je priređena zabava kojoj prisustvuje veći broj vakcinisanih protiv koronavirusa, onih koji su ga preboljeli i koji imaju negativan test na virus, a sve da bi se provjerilo kakve će posljedice biti i koliko su sada sigurni ovakvi događaji.

Domjenak je počeo u 18 sati u jednom restoranu i prvi je ove vrste u Hrvatskoj. Prisutna je i dežurna epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) koja će pratiti tok večeri.

Istaknuto je da će prisustvovati od 70 do 80 osoba, a oni imunizirani su primili obje doze vakcine. Nakon završetka događaja, u narednih nekoliko sedmica će se pratiti da li se neko zarazio koronavirusom.

Sve se dešava bez nošenja zaštitnih maski i fizičke distance. Zabava je organizirana u skladu sa okolnostima koje su bile prije pandemije koronavirusa – hrana se poslužuje na jednom stolu što je svojstvenu keteringu, nastupit će DJ i sve će trajati do iza 22:30 sati.

Žaklina Troskot iz Nezavisne udruge ugostitelja je izjavila da je veliki broj osoba bio zainteresiran da prisustvuje.

Napomenula je da će u subotu, 15. maja, biti organizirana i pilot-svadba kojom će se provjeriti koliko je ova vrsta masovnijeg okupljanja sigurna, piše Index.hr.

Podsjećamo, ovakvi događaji se organiziraju širom svijeta. Jedan od njih je bio nedavni koncert u Barceloni kojem je prisustvovalo 5.000 ljudi. Prisustvovali su oni koji su imali negativan test na koronavirus, ali su morali nositi zaštitne maske. Nakon toga je utvrđeno da su se zarazile samo dvije osobe sa koncerta.

KOMENTARI