Uhapšeno troje pomagača Sanjina Sefića, među njima i njegova sestra

HomeVijestiBiH

Uhapšeno troje pomagača Sanjina Sefića, među njima i njegova sestra

Sefić saslušan pred sudijom u Novom Sadu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) su uhapsili tri osobe koje se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom u kojoj su smrtno stradale studentice Edita Malkoč i Selma Agić.

Radeći na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju svih okolnosti saobraćajne nesreće sa smrtnim posljedicama, jučer u poslijepodnevnim satima u 18:30 sati u ulici Enesa Herića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici su uhapsili A. D., rođenog 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je pomagao Sefiću nakon izvršenog krivičnog djela.

Daljim operativnim radom, a po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, u 01:30 sati u ulici Kasindolska, općina Ilidža, uhapšeni su N. S., rođen 1988. godine u Foči i S. S., rođena 1994. godine u Sarajevu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH.

Prilikom pronalaska navedenih osoba u pomenutoj ulici, u dvorištu porodične kuće koju koristi N. S., pronađeno je putničko motorno vozilo marke “VW Golf 6”, vlasništvo A. M. iz Sarajeva, a koje je prema dosadašnjim podacima korišteno u izvršenju krivičnog djela dana 11.10.2016. godine, kada su nakon saobraćajne nesreće A. D. i S. A. prevezli S. S. na područje općine Rudo.

Također, policijski službenici tragaju za S. A., rođenim 1992. godine u Rogatici, nastanjenim u Sarajevu, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela. Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, nastavljaju dalji rad na prikupljanju svih informacija u vezi s navedenim krivičnim djelom.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0