instant fap

Ukoliko želite smršati najveći uspjeh ostvarit ćete tokom zimskih mjeseci

Učiniti određene stvari u pravo vrijeme ponekad je jedan od najznačajnijih faktora uspjeha. Mark Di Vincenzo autor knjige ‘How-to guide: Buy Shoes on Wednesday and Tweet at 4:00’, tvrdi kako za svaku aktivnost postoji tačno određeno najbolje vrijeme te da dobro upravljanje vremenom može pomoći uštedjeti novac, poboljšati zdravlje te napraviti pametnije odluke u karijeri.

Od prakticiranja dijete u decembru do kupnje dionica u avgustu, kupnje cipela srijedom te tvitanja u 16 sati, Mark Di Vincenzo u svojoj knjizi ‘How-to guide: Buy Shoes on Wednesday and Tweet at 4:00’ tvrdi kako za sve postoji tačno određeno vrijeme koje garantira bolji rezultat.

Kako bi napisao knjigu, Mark je proveo, kako piše Daily Mail, detaljna istraživanja proučavajući potrošačke navike, trendove te kretanja rasprodaja. Na kraju svoje rezultate je objedinio te objavio u knjizi, prenosi Tportal.

Prema Markovim riječima, ukoliko želite smršavjeti, najveći uspjeh ostvarit ćete tokom zimskih mjeseci jer u to vrijeme dobre masnoće sagorijevaju kalorije, umjesto da ih pohranjuju.

Zaposlenici koji žele napredovati na poslu sa svojim nadređenima trebali bi razgovarati u siječnju jer fiskalna godina završava u prosincu te se u siječnju manje pazi na troškove. Osim toga, Mark Di Vincenzo otkrio je i kako je cipele najbolje kupovati srijedom jer upravo na taj dan prodavači nude popuste i do 40 posto, a postove na Twitteru je najbolje objavljivati u 16 sati jer su upravo u to vrijeme korisnici Twittera najaktivniji.

U teretanu se najbolje učlaniti tokom ljetnih mjeseci jer je tada obično manji broj njihovih korisnika pa su cijene članarina često nešto niže. Servis automobila je najbolje obaviti ponedjeljkom jer radnici na posao obično ne kasne prvi radni dan te postoji velika šansa da budete brže gotovi.

S kućanskim poslovima je najbolje započeti u 16 sati jer tada, prema riječima psihologa, imamo najviše energije i boljeg smo raspoloženja te nećemo pasti u depresiju od samog pogleda na usisavač. Najbolje vrijeme za odlazak kod doktora je u devet ujutro, posebno ako zahvat uključuje anesteziju. Naime, šanse za komplikacije s anestezijom u poslijepodnevnim satima su i do četiri puta veće, a osim toga i doktori su poslijepodne umorniji nego ujutro.

Preporučuje se bojenje kose nekoliko dana nakon njneog pranja. Naime, vlasište je prekriveno zaštitnim slojem, a ukoliko kosu operete, skinut ćete taj zaštitni sloj pa će kemikalije u boji doći u direktan kontakt s vlasištem te ga iziritirati.

KOMENTARI