instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Upis u srednju poljoprivrednu školu “Sanus Futurum”

Upis u srednju poljoprivrednu školu “Sanus Futurum”

Od 10. do 24. juna aktuelan je upis učenika u srednje škole na području Unsko-sanskog kantona. Jedna od tri srednje škole sa područja naše općine koja će ove godine otvoriti vrata novim učenicima je i Srednja poljoprivredna škola “Sanus futurum”.

Kako nas je upoznao direktor škole Ajdin Asotić, ova obrazovna ustanova ove godine planira upisati 90 učenika, odnosno tri odjeljenja četverogodišnjih zanimanja – veterinarskih, poljoprivrednih i ekoloških tehničara.

Prema njegovim riječima, i ove godine primjetan je interes za upis u ovu školu, pogotovo među učenicima koji dolaze iz drugih gradova.

Srednja poljoprivredna škola ”Sanus futurum”, jedina je obrazovna ustanova ovakve vrste na području Unsko-sanskog kantona, ali i šire, koja pruža idealne uslove za boravka i edukaciju u oblasti poljoprivrdne proizvodnje.

Pored mogućnosti internatskog smještaja, učenicima je omugućena naobrazba u savremeno opremljenim učionicama sa visoko kvalitetnim pomagalima i učilima, dok za izvođenje praktične nastave učenicima i nastavnom osoblju stoji na raspolaganju ekonomsko dobro u sklopu kojeg se nalazi stočna farma skupa sa sjetvenim površinama.

KOMENTARI