instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

Uređenje i obnova cesta preobrazit će grad

Uređenje i obnova cesta preobrazit će grad

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH, Šemsudin Dedić i premijer USK, Husein Rošić, tokom posjete Sanskom Mostu obišli su u pratnji predstavnika lokalnih vlasti kružni tok u naselju Pobriježje, čija je izgradnja u toku.

Kružni tok koji se gradi na raskrsnici u Pobriježju već je dobio svoje konture i saobraćaj se njime odvija. On se gradi na važnoj raskrsnici koja predstavlja ulaz u Sanski Most iz pravca Prijedora i Bosanske Krupe i radi se o investiciji vrijednoj preko 260 hiljada maraka. Investitor ovog projekta je Direkcija za ceste Federacije BiH, obzirom da se kružni tok gradi na magistralnom putu koji je u ingerenciji ove institucije i on bi u budućnosti trebao na mnogo bolji način regulisati saobraćaj na ovoj raskrsnici koja je godinama predstavljala kritičnu tačku kada na području Općine Sanski Most.

Ovaj projekat je u proteklom periodu kandidiran od strane lokalnih vlasti i rok za završetak svih radova iznosi 60 dana.

Prema riječima predstavnika investitora, radovi na ovom projektu trebali bi biti okončani do polovine mjeseca juna. Nakon kružnog toka, ministar Dedić i premijer Rošić obišli su Bulevar Sedmog korpusa koji se nalazi u veoma lošem stanju.

Predstavnici lokalne vlasti prezentirtali su probleme s ovom važnom saobraćajnicom koja se nalazi u lošem stanju i čije održavanje nije dovoljno kvalitetno.

Premijer Rošić je ovom prilikom obećao kako će se rekonstrukcija ove saobraćajnice naći u programu rada Direkcije za ceste USK, obzirom da se njeno održavanje nalazi u ingerenciji ove institucije.

Tokom posjete Sanskom Mostu, ministar Dedić i premijer Rošić su s predstavnicima općinskih vlasti razgovarali o nekoliko važnih projekata čija se realizacija može očekivati u narednom periodu.

KOMENTARI